Sindicatele Intesa Sanpaolo fac grevă luni, pentru a protesta împotriva reducerii salariale

Sindicatele de la Intesa Sanpaolo vor fi în grevă luni pentru a protesta împotriva unor posibile reduceri salariale, deşi cea mai mare bancă de retail din Italia a stopat cele 4.200 de concedieri planificate în urma reformei pensiilor adoptate de guvernul italian, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 29 iun. 2012, 20:47
Sindicatele Intesa Sanpaolo fac grevă luni, pentru a protesta împotriva reducerii salariale

Sindicatele susţin că numai 800 din cele 5.000 de concedieri anunţate de Intesa anul trecut vor fi efectuate, deoarece noua legislaţie a majorat vârsta minimă de pensionare şi descurajează pensionarea anticipată.

„Conducerea trebuie acum să realizeze economii de 250 milioane de euro deoarece nu vor concedia atât de mulţi angajaţi câţi planificau. Astfel, ei ne cer nouă să reducem salariilor”, a declarat vineri pentru Reuters Maurizio Zoe, şeful celui mai mare sindicat de la Intesa.

Sindicatele sunt îngrijorate în urma zvonurilor că Intesa ar putea închide 1.000 de sucursale, mai mult decât dublu faţă de cele 400 de sucursale care ar fi urmat să fie eliminate conform planului de afaceri al băncii pentru perioada 2011-2013.

Intesa vrea să-şi reducă costurile şi să-şi majoreze profitul, într-o perioadă în care băncile europene sunt sub presiune pentru a-şi eficientiza operaţiunile şi a-şi majora capitalului, pentru a îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de reglementare.

Profitul net al Intesa Sanpaolo a crescut în primul trimestru din 2012 cu 22%, la 805 milioane de euro, de la 661 milioane de euro în perioada similară din 2011, datorită câştigurilor din tranzacţionare pentru propriile sale obligaţiuni.

Banca a fost forţată să înregistreze provizioane pentru creditele neperformante de 970 milioane de euro în primele trei luni din acest an, o creştere de 43% faţă de anul trecut, din cauza deteriorării calităţii creditării în Italia, în urma recesiunii.

Intesa a anunţat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10,5% la 31 martie, de la 10,1% la sfârşitul lui 2011.

În 2011 Intesa Sanpaolo a înregistrat pierderi în valoare de 8,19 miliarde de euro, în scădere dramatică după un profit net de 2,7 miliarde de euro în 2010.

Prezent şi pe piaţa din România prin subsidiara Intesa Sanpaolo Bank, grupul Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai importante instituţii financiar-bancare din zona euro şi lider în Italia. Grupul Intesa Sanpaolo are o reţea internaţională activă în 29 de ţări din întreaga lume.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moderna pregătește fabricarea unei doze de rapel specifică pentru noua tulpină Omicron
Moderna pregătește fabricarea unei doze de rapel specifică pentru noua tulpină Omicron
Compania Moderna şi-a anunţat vineri intenţia de a dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron ...
Rafila: Ministerul Sănătății trebuie să coordoneze gestionarea pandemiei COVID-19 și nu CNSU. Nu am ceva personal împotriva lui Arafat
Rafila: Ministerul Sănătății trebuie să coordoneze gestionarea pandemiei COVID-19 și nu CNSU. Nu am ceva personal împotriva ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că instituţia pe care o reprezintă trebuie să fie coordonatorul ...
Statele Unite și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa Australă
Statele Unite și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa Australă
Statele Unite ale Americii au anunţat vineri închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din Africa ...