1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Sindicatul Dacia avertizează că protestele vor continua dacă Guvernul nu renunţă la măsurile fiscale

Mitingul organizat marţi după-amiază la Mioveni s-a încheiat fără incidente după două ore şi jumătate, iar sindicaliştii de la Dacia spun că vor continua acţiunile de protest dacă Guvernul va adopta totuşi modificările din domeniul fiscal care sunt respinse deopotrivă de sindicate şi patronate. Potrivit liderilor sindicali, la mitingul de la Mioveni au participat aproximativ 10.000 de angajaţi ai uzinei Dacia, dar şi ai altor companii din industria auto, anunță News.ro.

07 noi, 2017 | News.ro

Liderul de sindicat din cadrul Dacia Mioveni, Nicolae Pavelescu, a declarat pentru News.ro la finalul manifestaţiei că protestele nu se încheie şi că acţiuni similare vor urma în cazul în care Guvernul nu renunţă la intenţia de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

"Ne-am săturat de acest guvern. Nu am crezut că în România anului 2017 voi spune că avem un Guvern comparabil cu al lui Ceuşescu, din care făceau parte oameni precum Dăscălescu", a spus Pavelescu, susţinând că la acţiunea de protest au luat parte aproximativ 10.000 de oameni.

El a precizat că angajaţii din industria auto pierd sume curpinse între 200 şi 700 de lei odată cu trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Nu e vorba numai de pierderi. În nicio ţară eruopeană povara fiscală nu este doar pe umerii angajatului" a spus Pavelescu, adăugând că angajaţii se tem că după aşa- numita revoluţie fiscală vor uma noi taxe puse pe salariile angajaţilor.

De asemenea, oamenii reclamă şi întârzierile în cazul autostrăzii Sibiu-Piteşti şi cer şi un contract colectiv la nivel de ramură industrială.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marţi, la Parlament, că miercuri va avea loc şedinţa de Guvern, iar modificările Codului fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, vor fi făcute prin Ordonanţă de urgenţă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO