Sindicatul Lufthansa ameninţă cu o nouă grevă, începând de joi

UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, ar putea declanşa joi, vineri şi luni o nouă acţiune de protest, a anunţat liderul sindical Nicoley Baublies, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.
Economica.net - lun, 23 nov. 2015, 17:25
Sindicatul Lufthansa ameninţă cu o nouă grevă, începând de joi

Luna aceasta, greva personalului navigant a costat Lufthansa zeci de milioane de euro, a afectat în jur de 550.000 de pasageri şi a forţat anularea unui număr de aproximativ 4.700 de zboruri.

Lufthansa a luat la cunoştinţă ‘cu consternare’ de informaţiile privind greva, după ce compania a invitat toate sindicatele implicate la o întâlnire pe data de 2 decembrie.

Deoarece conducerea companiei nu a reacţionat la cererea UFO privind negocieri extinse în cazul revendicărilor salariaţilor, greva va continua, a anunţat Baublies, fără a preciza ce zboruri vor fi afectate.

Luni, acţiunile Lufthansa au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu 1,9%, la 13,47 euro.

Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariaţi încercând să micşoreze costurile pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic.

Lufthansa a oferit personalului navigant posibilitatea de a continua să se pensioneze la vârsta de 55 de ani, dar cu condiţia modificării sistemului de pensii, astfel încât majorările anuale să nu fie garantate, ci să fie în funcţie de evoluţiile pieţei. Aceasta înseamnă că, în situaţia scăderii pieţelor, contribuţiile la fondurile de pensii ale personalului navigant se reduc.

Conducerea Lufthansa vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupului.

Lufthansa se confruntă cu dificultăţi în urma concurenţei venite de la companiile low-cost, precum easyJet şi Ryanair, şi a companiei Etihad, din Orientul Mijlociu, care a preluat o participaţie în grupul german Air Berlin.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...