Sindicatul Piloţilor din TAROM solicită factorilor decizionali să numească o echipă managerială profesionistă pe termen lung

Sindicatul Piloţilor de Linie din România (SPLR) face un apel la factorii decizionali să asigure în cel mai scurt timp stabilitatea necesară companiei TAROM, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, aşa cum prevede legea, şi să renunţe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată.
Economica.net - mie, 23 oct. 2019, 15:33
Sindicatul Piloţilor din TAROM solicită factorilor decizionali să numească o echipă managerială profesionistă pe termen lung

Totodată, SPLR se delimitează de apariţiile, declaraţiile şi interviurile recente din mass-media şi social-media ale unor persoane ce deţin sau au deţinut funcţia de pilot în cadrul companiei TAROM.

„Sindicatul Piloţilor de Linie din România (SPLR), având în componenţa sa majoritatea piloţilor din cadrul companiei TAROM, se delimitează în mod categoric de apariţiile, declaraţiile şi interviurile recente din mass-media şi social-media ale unor persoane ce deţin sau au deţinut funcţia de pilot în cadrul companiei. Dorim să subliniem faptul că aceştia nu prezintă opiniile noastre şi acţionează în nume propriu, nefiind reprezentativi pentru categoria noastră profesională”, se arată într-un comunicat al piloţilor din TAROM, remis miercuri AGERPRES.

SPLR precizează că respectă opinia persoanelor în cauză de a-şi exercita dreptul de liberă exprimare conferit şi recunoscut de Constituţie, câtă vreme acest lucru nu aduce prejudicii de nicio natură vreunei persoane ori instituţii.

În plus, piloţii sindicalişti subliniază că nu doresc să facă parte din acest „scandal mediatic” în care au fost implicate atât numele, cât şi prestigiul companiei, cu posibile consecinţe negative în ceea ce priveşte viitorul acesteia.

„Totodată, vrem să asigurăm pasagerii noştri că scopul principal al echipajelor de zbor TAROM este acela de a le oferi un mediu stabil, profesionist şi durabil pentru a-i transporta în deplină siguranţă şi confort la destinaţie. În acest sens, facem un apel către factorii decizionali, în ceea ce priveşte Compania Naţională TAROM SA, să asigure în cel mai scurt timp stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, aşa cum prevede legea, să renunţe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată, precum şi oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reaşeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian, atât la nivel naţional cât şi internaţional. În încheiere dorim să ne arătăm întreaga noastră disponibilitate la dialog pentru găsirea celor mai viabile soluţii pentru relansarea companiei şi, totodată, să subliniem faptul că numai în acest fel vom putea fi convinşi, atât noi cât şi pasagerii noştri, că se doreşte într-adevăr menţinerea unui simbol naţional cu o istorie de peste 65 de ani şi nu distrugerea lui”, se mai arată în comunicatul SPLR.

Fostul director general interimar al TAROM Mădălina Mezei s-a prezentat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiată, în calitate de martor, într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie, după ce l-a acuzat public pe Răzvan Cuc că, în ziua moţiunii de cenzură, acesta i-ar fi cerut să reţină aeronave la sol. Mădălina Mezei a fost revocată din funcţie săptămâna trecută, după patru luni de mandat, şi a fost înlocuită cu George Costin Barbu.

Iniţial, Mezei trebuia să fie înlocuită de pilotul Valentin Gvinda, dar, conform unor informaţii care au apărut în mass media, acesta ar fi refuzat să semneze mandatul.

George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
Loteria Română a anunțat luni că oferă un nou produs jucătorilor, noul loz în plic "Coşarul", la cere cele mai mari ...
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat luni că a redus semnificativ luni producţia, pentru ...
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Vineri, 15 octombrie 2021, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, statele membre ale ...