1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Sindicatul SUS CFR Călători ameninţă cu proteste dacă societatea feroviară va fi trecută pe lista companiilor neprofitabile

Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (SUS CFR Călători) ameninţă cu proteste dacă CFR Călători va fi trecută pe lista companiilor neprofitabile, anunţă Rodrigo Maxim, preşedintele Sindicatului.

16 oct, 2017 | Agerpres

'Vom ieşi prin mitinguri de protest dacă la a doua rectificare bugetară lucrurile nu se redresează şi dacă nejustificat se introduce unitatea feroviară ca unitate neprofitabilă. CFR Călători avea 73 de milioane de lei profit. Dacă s-au luat 123 de milioane de lei, trece pe minus şi trebuie schimbat bugetul prin hotărâre de Guvern, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care toată Uniunea Europeană merge într-o altă direcţie a transportului feroviar', a declarat luni, pentru AGERPRES, Rodrigo Maxim.

De asemenea, acesta a mai spus că iarna îi va prinde din nou nepregătiţi, precizând că 'pregătirile se fac numai pe hârtie'.

'Am atenţionat că iarna ne va găsi din nou nepregătiţi pentru faptul că vom avea pregătiri făcute numai pe hârtie, ca şi în alţi ani, şi am solicitat ca achiziţia de material rulant să se facă pe fonduri europene, care vor avea termen final prin 2021-2022. Am solicitat să se înceapă de anul acesta achiziţionarea a 12 rame electrice, ce pot fi luate printr-un împrumut BERD', a mai spus Maxim.

Liderii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (SUS CFR Călători), afiliat la Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, s-au întâlnit luni cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru a-i prezenta rezultatele întâlnirii de lucru ce a avut loc în data de 9 octombrie 2017 cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Răzvan Cuc, se arată într-un comunicat Meridian, remis AGERPRES.

'În contextul recentei remanieri guvernamentale, liderii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor CFR Călători (SUS CFR Călători) s-au întâlnit astăzi (luni, n.r.) cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, pentru a-i prezenta rezultatele întâlnirii de lucru din data de 9 octombrie 2017 cu ministrul Transporturilor de la acea dată, domnul Răzvan Alexandru Cuc, şi pentru a-i solicita domnului ministru Gabriel Petrea să participe la o întâlnire cu noul ministrul al Transporturilor, pentru ca problemele semnalate de sindicate la întâlnirea precedentă să fie susţinute şi introduse cu prioritate pe agenda sa de lucru', se arată în comunicat.

Sindicaliştii au venit cu o serie de revendicări, printre care urgentarea proiectului de lege a statutului personalului feroviar, restituirea compensaţiei SNTFC CFR Călători din a doua rectificare bugetară din acest an, aducerea reparatorilor de locomotive înapoi ca salariaţi ai SNTFC Călători, achiziţia de material rulant nou, precum şi angajarea a 300 de mecanici, tineri absolvenţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO