Siniat România va opri activitatea fabricii din Bucureşti, la finalul lunii februarie 2016

Economica.net
07 12. 2015
05fabrica_turceni__un_reper_de_sustenabilitate_50384400

Angajaţii vor avea la dispoziţie un program de asistenţă profesională, pentru a face mai uşoară tranziţia către un nou loc de muncă.

‘Siniat este o companie care preţuieşte factorul uman, iar decizia noastră, deşi necesară, nu a fost una uşoară. De aceea, în următoarele luni, vom fi alături de colegii noştri de la fabrica din Bucureşti şi de la cariera Nucşoara, pentru a-i ajuta în reorientarea profesională’, a declarat Daniela Ababei, manager resurse umane la Siniat România.

Compania a precizat că îşi concentrează activitatea de producţie de plăci de gips-carton la noua fabrică deschisă în luna octombrie la Turceni, pentru a putea servi mai bine clienţii şi pieţele-cheie din Europa de Sud-Est.

‘Obiectivul nostru pe termen lung îl constituie dezvoltarea relaţiei cu clienţii din regiune. Astfel, am decis să ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea fabricii din Turceni, care are o proximitate geografică mai bună faţă de pieţele noastre de desfacere din Europa de Sud-Est’, a declarat Marc-André Fritsche, general manager Siniat România.

Operaţiunile de producţie din Turceni urmează să aibă un rol semnificativ în servirea clienţilor din Europa de Sud-Est, prin extinderea portofoliului cu produse complexe, pe care Siniat le-a introdus recent pe piaţa din România.

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale şi soluţii pentru construcţii. Siniat este unul dintre liderii locali în soluţii pentru construcţii, iar în România deţine două fabrici, în care produce plăci de gips-carton (la Turceni, judeţul Gorj) şi ipsos (la Aghireşu, judeţul Cluj).

Fabrica de la Turceni a fost deschisă oficial în luna octombrie 2015, în urma unei investiţii de 50 milioane de euro, şi este cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România.

Compania furnizează produse şi sisteme de gips-carton pentru proiecte precum săli de cinema, industria hotelieră, clădiri de birouri, spitale, instituţii de învăţământ şi facilităţi sportive, centre comerciale şi rezidenţiale.