Sintagma „statul Palestina” a apărut în documentele oficiale

Autorităţile palestiniene au început să folosească sintagma "statul Palestina" în documentele oficiale, în urma ridicării statutului lor la ONU la sfârşitul lui noiembrie, a anunţat agenţia oficială Wafa.
Economica.net - lun, 07 ian. 2013, 08:10
Sintagma

Duminică, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a ordonat începerea lucrărilor privind punerea în circulaţie a unor noi acte de identitate, permise de conducere şi şampile cu inscripţia „statul Palestina”, a anunţat Wafa.

El a ordonat, de asemenea, săptămâna trecută, Ministerului de Externe şi ambasadelor din întreaga lume să înceapă să folosească acest termen în corespondenţa lor oficială.

Aceste decizii au fost luate în urma votului istoric din cadrul Adunării Generale a ONU, care le-a acordat palestinienilor, la 29 noiembrie 2012, statutul de „stat observator” în cadrul Naţiunilor Unite, în pofida criticilor Statelor Unite şi Israelului.

Potrivit declaraţiilor sale citat de Wafa, Abbas a anunţat că modificarea documentelor oficiale va permite consolidarea statului palestinian „pe teren şi înfiinţarea instituţiilor sale (…) şi a suveranităţii asupra teritoriului său”.

Ministerul israelian de Externe a refuzat să comenteze aceste noi măsuri.

Până în prezent, documentele oficiale emise de administraţia lui Abbas purtau sigiliul Autorităţii Palestiniene pe care o conduce.

Israelul a criticat demersul unilateral al palestinienilor la ONU, subliniind că înfiinţarea unui stat palestinian nu poate rezulta decât din negocieri bilaterale cu statul evreu.

Palestinienii apreciază că statutul lor la ONU le va consolida poziţia în negocierile cu Israelul şi că este vorba despre o completare pentru negocierile ulterioare.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...