Site-ul de internet al companiei aeriene KLM, ţinta unui atac cibernetic

Pagina de internet a companiei aeriene olandeze KLM este ţinta unui atac cibernetic, începând de joi seara, au anunţat vineri responsabili ai societăţii citaţi de AFP.
Economica.net - vin, 19 apr. 2013, 18:20
Site-ul de internet al companiei aeriene KLM, ţinta unui atac cibernetic

‘Este vorba efectiv de un atac pe internet’, a subliniat un purtător de cuvânt al KLM, Joost Ruempol.

Serviciile de cumpărare de bilete şi de înregistrare on-line au devenit indisponibile joi seara la ora 23.00 /21.00 GMT/ şi încă nu se deblocaseră vineri după-amiaza la orele 18:00 /16:00 GMT/.

‘Îi invităm pe călători să vină mai devreme la aeroport pentru a se putea înregistra’, a precizat Ruempol, care a refuzat să menţioneze câte persoane s-au aflat în imposibilitatea de a folosi site-ul.

‘Nu avem nicio informaţie cu privire la autorii’ atacului cibernetic, a mai adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit căruia autorităţile competente au fost informate în legătură cu situaţia.

În 2004, compania aeriană Air France şi KLM au fuzionat, noua societate Air France-KLM devenind unul dintre primii transportatori aerieni din Europa, cu 75,8 milioane de pasageri.

Cu 586 avioane în exploatare, Air France-KLM deserveşte 230 de destinaţii din 113 ţări din întreaga lume şi a avut în 2012 o cifră de afaceri de 25,63 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...