Site-urile cu filme piratate, greu de ucis. Vezi ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme

Portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România. Este o industrie ascunsă, în care chiar şi contractele de publicitate se încheie pe adrese de e-mail greu de identificat.  
Economica.net - mar, 06 nov. 2012, 21:57
Site-urile cu filme piratate, greu de ucis. Vezi ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme

La sesizarea PRO TV, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sesizat Poliţia cu privire la 42 de site-uri româneşti care difuzează conţinut, fără a avea drepturi. Printre acestea se numără vplay.ro, serialepenet.ro şi freshon.tv.

Cu toate acestea, portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România.

Cele mai multe dintre portaluri nu folosesc servere proprii pentru a difuza filmele, iar Poliţia nu are o bază legală pentru a le închide. Tot ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme este blocarea accesului utilizatorilor, prin blocarea adreselor de IP-uri (Internet Protocol), scrie adevarul.ro.

CNA recunoaşte că problema e delicată, iar competenţele sale sunt limitate în privinţa mediului online.

Pentru a nu intra sub incidenţa legii, cei mai mulţi administratori de site-uri cu filme nu-şi asumă „proprietatea” conţinutului, ci doar facilitează accesul la acesta.

Reprezentanţii portalurilor au mare grijă să-şi păstreze anonimatul, majoritatea având serverele în afara României. Pe astfel de site-uri pirat, la rubrica de contact nu este disponibilă decât o adresă de e-mail.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...