SIUI şi reţeta electronică nu funcţionează de mâine până luni

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) şi Sistemul Informatic Prescripţia Electronică (SIPE) vor fi oprite în intervalul joi, 22 noiembrie 2012, ora 18:00 – luni, 26 noiembrie 2012, ora 7:00, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Cristina Şomănescu - mie, 21 nov. 2012, 11:28
SIUI şi reţeta electronică nu funcţionează de mâine până luni

SIUI şi SIP vor fi oprite în perioada antemenţionată pentru pregătirea intrării în funcţiune a Sistemului Informatic al Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate.

Vă amintim că începând cu 1 ianuarie 2013, pacienţii nu vor mai nevoiţi să solicite caselor de asigurări adeverinţe de asigurat, ca să poată beneficia de asistenţă medicală. Declarativ, cardul de sănătate vine să simplifice şi să eficientizeze traseul pacientului la medic şi accesul la asistenţă medicală.

Cardul naţional de sănătate era prevăzut să fie introdus încă din 2007, potrivit legii 95/2006 (legea Sănătăţii, n.red). Începând cu anul 2010, am preluat iniţiativa pentru realizarea sa, spunea Lucian Duţă la bilanţul mandatului de preşedinte al Casei Naţionale.

Atenţie! Cardul naţional de sănătate e un document distinct de cardul european de sănătate şi va putea fi folosit doar pe teritoriul ţării.

Iată, în continuare, informaţiile minime pe cale le va conţine cardul: numele şi prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări de sănătate, numărul de identificare al cardului şi data expirării cardului, potrivit alineatului 4 din articolul 8 din norme.

Termenul de valabilitate al cardului este de 5 ani de la data emiterii. Pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate se calculează de la 1 ianuarie 2013, potrivit alineatului 1 din articolul 6 din norme.

Iată, concret, ce trebuie să ştiţi despre card, potrivit normelor aprobate şi publicate în M. Of. Partea I, nr. 643 din 10 septembrie 2012.

Cardul se va produce şi distribui asiguraţilor începând cu data intrării în vigoare a normelor, potrivit alineatului 2 al articolului 2 din norme.
Cardul de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat la sistemul de Sănătate.
Fiecărui asigurat cu vârsta peste 18 ani împliniţi i se va emite card de sănătate.

Citiţi şi: Vom folosi cardul de sănătate de la 1 ianuarie 2013

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...