1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

SK Hynix devine al doilea producător de cipuri de memorie, după ce a plătit 9 miliarde dolari pentru divizia Intel

Intel Corp a fost de acord să-şi vândă divizia de cipuri de memorie NAND către SK Hynix Inc, pentru 9 miliarde de dolari în numerar, o tranzacţie în urma căreia grupul sud-coreean devine al doilea producător global de cipuri de memorie, în contextul majorării cererii, transmite Reuters, citat de Agerpres

20 oct, 2020 | Agerpres

Este cel mai recent exemplu al eforturilor gigantului american de a renunţa la afacerile care nu sunt de bază, pentru a se concentra pe afaceri mai lucrative, în special tehnologia Optane.

Tranzacţia, care include şi o fabrică în China, reprezintă cea mai mare achiziţie de până acum a SK Hynix, care încearcă să-şi majoreze capacitatea de producţie a cipurilor NAND - care intră în componenţa dispozitivelor mobile, a cardurilor de memorie şi a serverelor.

De asemenea, SK Hynix va depăşi compania niponă Kioxia pe piaţa cipurilor de memorie NAND şi va reduce decalajul faţă de liderul pieţei, Samsung Electronics Co Ltd.

La Bursa de la Seul, acţiunile SK Hynix au crescut semnificativ imediat după anunţarea tranzacţiei, apoi au scăzut cu 2%, în timp ce titlurile Samsung Electronics au urcat cu 1%.

"Acţionarii sunt îngrijoraţi de această tranzacţie deoarece cred că preţul este prea ridicat. Este o veste bună pentru alţi producători de cipuri de memorie deoarece tranzacţia va duce la consolidare în acest sector", a apreciat Lee Seung-woo, analist la Eugene Investment & Securities.

Analiştii susţin că tensiunile comerciale dintre SUA şi ar fi putut influenţa decizia Intel de a vinde fabrica de cipuri de memorie NAND din statul asiatic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO