Skanska a cumpărat teren pentru două turnuri de 12 etaje în Bucureşti

06 09. 2015
green_court1_79560500

Suedezii de la Skansa pregătesc terenul pentru un nou proiect de birouri în Bucureşti şi au obţinut în luna iulie a acestui certificatul de urbanism pentru două clădiri cu 12 etaje, potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET.

Terenul, situat pe strada Fabrica de Glucoză, peste drum de clădirea Lakeview, a fost cumpărat la licitaţie în toamna lui 2013 de grupul Romanel pentru suma de 2,39 milioane de euro plus TVA. Anterior, terenul şi construcţiile aferente au aparţinut Institutului Naţional al Lemnului, aflată în faliment. 

Scos la licitaţie în 2013, interesul pentru teren a fost mare, dat fiind faptul că licitaţia a pornit de la 1,25 milioane de euro, iar preţul de adjudecare a fost la 2,39 milioane de euro. Valoarea tranzacţiei se cifrează peste această sumă. 

„În acest moment ne concentrăm pe livrarea ultimei faze a proiectului nostru de succes, Green Court Bucharest. Suntem multumiţi de activitatea noastră în România de până acum şi vom continua să dezvoltăm proiecte pe piaţa locală. Pentru viitorul apropiat suntem interesaţi de noi terenuri şi oportunităţi de dezvoltare, însă nu am semnat până acum niciun contract. De îndată ce avem mai multe detalii, va exista o comunicare oficială”, a declarat Marcin Łapiński, Presedinte Skanska Property Romania la solicitarea ECONOMICA.NET

Skanska a finalizat construcţia a două clădiri din cele trei prevăzute în cadrul proiectul Green Court din Bucureşti. Prima clădire a fost vândută cu 42 de milioane de euro companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care şi-a exprimat intenţia de a cumpărat şi celelalte clădiri din cadrul proiectului Green Court.

A doua clădire de birouri urmează să fie lansată oficial săptămâna aceasta. Cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, cel ma mare chiriaş din clădire este grupul francez Carrefour, care a închiriat circa 7.000 mp. Alte companii care au mai închiriat aici spaţii sunt Sanofi, Adecco, Rinf Outsourcing Solutions şi Colgate Palmolive. Rata de ocupare a clădirii a fost în luna iulie de 72%. Invstiţia în cea de-a doua clădire se ridică la 33 de milioane de euro. 

O a treia clădire urmează să fie construită, iar întreg proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 52.000 mp. Skanska a plătit 10 milioane de euro pe terenul de pe strada Gara Herăstrău, cumpărat în 2012 de la Băneasa Investments, controlată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte.

Skanska şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor.