1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Gigantul suedez Skanska a revenit în România

Grupul suedez de construcţii Skanska şi-a repornit anul trecut operaţiunile, după ce în 2003 s-a retras de pe piaţa românească.

30 mar, 2012 | | ECONOMICA.net

Constructorul suedez a revenit pe piaţa locală după o absenţă de opt ani. „În alte ţări europene, Skanska iniţiază şi dezvoltă proiecte comerciale concentrate în oraşele mari din Polonia, Republica Cehă şi Ungaria, concentrându-se în principal pe clădiri de birouri. Pe parcursul anului 2011, au fost începute operaţiunile în Bucureşti, România”, se arată în raportul financiar al companiei pentru anul 2011. De asemenea, se menţionează şi faptul că Skanska pregăteşte un proiect pe piaţa locală.

„În prezent lucrăm la la planurile pentru dezvoltări potenţiale în Oslo, Norvegia, dar şi în capitala României, Bucureşti”, a declarat Johan Karlström, preşedintele şi directorul companiei. Compania-mamă nu a răspuns până la publicarea acestui articol la solicitarea ECONOMICA.NET privind planurile pentru piaţa din România.

Compania face şi angajări. Spre exemplu, se caută un Junior Financial Controller. Anunţul a fost publicat pe un site cu oferte de locuri de muncă la începutul acestei luni. Pentru acest loc de muncă au aplicat 145 de persoane. 

Proiectul ar urma să fie construit anul acesta

Anul trecut, un oficial al companiei declara într-un interviu pentru CNBC că Skanska şi-a stabilit ca ţintă de investiţii Bucureştiul, fără a preciza însă valoarea investiţiei, dar asigurând că primul proiect va fi demarat anul acesta.

“Vrem să ne extindem în România. Are un potenţial uriaş, cu multe nevoi şi bani care pot fi accesaţi de la Uniunea Europeană. Vom începe ca dezvoltatori ai unui proiect de birouri în Bucureşti, iar mai târziu vrem să mergem şi pe alte tipuri de business, inclusiv să se implicăm în paterneriate public-private”, declara la începutul verii trecute, Roman Wieczorek, vice-preşedintele companiei.

Afaceri de miliarde de euro

Anul trecut, compania a înregistrat afaceri de 13,8 miliarde euro, din care 5,62 miliarde euro provin din vânzarea unor proprietăţi. Profitul operaţional al companiei a fost de 9,08 miliarde de euro.

Operaţiunile companiei care a fost înfiinţată acum 125 de ani sunt împărţite în patru segmente: construcţii, dezvoltări rezidenţiale, dezvoltare de proprietăţi comerciale şi infrastructură. Skanska se numără în top zece cele mai mari companii de construcţii din lume şi numără la 53.000 de angajaţi. Compania este prezentă pe pieţele din SUA, America Latină şi Europa (Suedia, Norvegia, Finlanda, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie şi România). 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO