1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Imobiliare

Skanska investeşte 46 de milioane de euro în Green Court Bucharest

Compania suedeză Skanska, care a revenit pe piaţa românească după o absenţă de opt ani, va investi 46 de milioane de euro în clădirea de birouri Green Court Bucharest.

26 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea primea faze a proiectului, dar şi pentru locurile de parcare ale celei de-a doua faze. Valoarea constractului este de aproximativ 46 de milioane de euro. Investiţia şi construcţia se derulează prin subsidiarele Skanska Property Romania şi Skanska Construction Romania.

Prima fază a proiectului va cuprinde aproximativ 19.500 mp de spaţii de birouri plus parcarea subterană. În total, proiectul va avea trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 de mp.

Amenajarea şantierului pe un teren cumpărat de la Băneasa Investements pentru 10 milioane de euro şi care se află peste drum de cea mai înaltă clădire din România, Skytower, din Floreasca, a început deja, iar lucrările de construcţie vor fi demarate în primele trei luni ale acestui an. Finalizarea primei clădiri este programată pentru trimestul IV din 2014.    

Skanska Commercial Development Europe iniţiază şi dezvoltă proiecte de birouri, logistice şi spaţii comerciale. Operaţiunile companiei sunt concentrare în zonele metropolitate din Republica Cehă, Ungaria, România şi Polonia, şi sunt conduse de subsidiarele locale.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare, iar în următorii doi ani va începe construcţia a încă 200.000 de metri pătraţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO