Skanska investeşte 80 mil.euro în complexul de birouri Green Court Bucureşti

Skanska investeşte 80 milioane euro în primul proiect imobiliar din Bucureşti, complexul de birouri Green Court, a declarat directorul executiv şi preşedintele grupului suedez, Johan Karlstrom, care a menţionat că planurile privind piaţa din Bucureşti prevăd mai multe astfel de proiecte.
Economica.net - vin, 30 aug. 2013, 10:41
Skanska investeşte 80 mil.euro în complexul de birouri Green Court Bucureşti

„Acest proiect (Green Court, n.r.) este un pas major pentru Skanska. Atunci când intrăm pe o piaţă, aşa cum este Bucureştiul, nu mergem doar cu un singur proiect, vrem să avem mai multe proiecte la care să lucrăm. Numărul acestora depinde de disponibilitatea terenurilor pentru noi proiecte, dacă găsim terenuri şi de cum se dezvoltă segmentul închirierilor de birouri. Într-un oraş aşa cum este Bucureştiul putem avea mai multe proiecte, aşa cum avem în Varşovia, de exemplu”, a spus Karlstrom, după o conferinţă de presă organizată cu ocazia finalizării fundaţiei şi aşezării pietrei de temelie a primei faze a Green Court.

Proiectul Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi, precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro pentru prima fază, compania fiind şi antreprenor general.

Finalizarea primei faze a proiectului era estimată pentru trimestrul patru al anului 2014, însă având în vedere stadiul lucrărilor, reprezentanţii Skanska estimează că aceasta va fi livrată înaintea programului stabilit iniţial.

„Acest complex reprezintă practic trei proiecte. Vom investi în total 80 de milioane de euro din surse proprii pentru întreg complexul. A doua fază o vom începe în momenul în care vom găsi clienţi pentru prima fază, care va fi finalizată în luna august anul viitor. Aşa vom proceda cu toate proiectele, vom începe altele după ce vom finaliza construcţia celor de dinainte şi vom găsi chiriaşi pentru acestea. Odată finalizat şi închirit integral un proiect, acesta va fi vândut pentru a avea fondurile necesare pentru a începe altul”, a explicat reprezentantul Skanska.

El a arătat că toate proiectele companiei sunt susţinute din fonduri proprii.

Pe de altă parte, Karlstrom consideră că pe piaţa românească există cerere pentru clădiri de birouri construite cu tehnologie „verde”, toate marile companii internaţionale fiind interesate de astfel de spaţii. Până în prezent însă, Skanska nu a încheiat niciun contract de închiriere pentru proiectul din Bucureşti.

Skanska va fi şi contractorul general al proiectului, reprezentantul grupului suedez menţionând că deocamdată activitatea pe piaţa locală se va concentra doar pe partea de dezvoltare imobiliară.

„Vrem să fim siguri că fiecare pas pe care îl facem este cel corect. Ne vom concentra deocamdată doar pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Bucureşti”, a mai spus Karlstrom.

Skanska a cumpărat în noiembrie de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri pătraţi, în zona Floreasca-Barbu-Văcărescu, pentru primul proiect de birouri de pe piaţa românească. Tranzacţia se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA.

Proiectul este amplasat pe strada Gara Herăstrău, perimetru care a devenit cea mai dinamică sub-piaţă de birouri din oraş.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcţia şi dezvoltarea proiectelor comerciale şi rezidenţiale precum şi în parteneriate public-private. Skanska este prezent în Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină.

Având sediul general în Stockholm, şi fiind listată la bursa din capitala Suediei, Skanska a înregistrat anul trecut venituri totale de 132 miliarde coroane suedeze (15,1 miliarde de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...