Skanska scoate la vânzare clădirile office Campus 6.2 şi 6.3 în lunile următoare şi Equilibrium în 2020

Intrată în România în 2011, compania suedeză Skanska a vândut în etape, între 2014 și 2017, proiectul Green Court de 54.300 mp din Floreasca - Barbu Văcărescu, apoi a început dezvoltarea proiectului office Campus 6, a cărui primă fază, Campus 6.1 a fost preluată de austriecii de la CA Immo pentru 53 milioane de euro. Acum, suedezii continuă dezvoltarea Campus 6, cu fazele 6.2 și 6.3, și a unui alt proiect de birouri, Equilibrium de 40.700 mp din Floreasca și se pregătesc să le scoată la vânzare în a doua jumătate a acestui an și, respectiv, în 2020.
Răzvan Zamfir - Dum, 21 iul. 2019, 03:07
Skanska scoate la vânzare clădirile office Campus 6.2 şi 6.3 în lunile următoare şi Equilibrium în 2020

Între timp, însă, Skanska continuă să dezvolte cele două proiecte, și va livra prima fază a Equilibrium la toamnă.

„Suntem mulțumiți de evoluția ambelor proiecte. Progresul general al celor două clădiri din Campus 6 – 6.2 și 6.3 – este de 15%, cel mai recent milestone fiind startul lucrărilor la parter, la începutul lunii iunie. Mai departe avem planificată începerea lucrărilor la fațada clădirilor, pentru luna septembrie. Tot în toamnă, în noiembrie, este estimată livrarea primei faze a complexului Equilibrium. În acest moment clădirea este finalizată în proporție de 85% și printre cele mai recente lucrări desfășurate în interior sunt cele din lobby-ul de la parter. Am demarat și amenajarea de exterior, cu lucrările de peisagistică și începerea construcției zidurilor de sprijin și a copertinei”, spune Aurelia Luca managing director al Skanska România.

Cele două clădiri, Campus 6.2 și 6.3, au în prezent un grad de ocupare de 68%, în timp ce Equilibrium 1 a ajuns la 56%.

„Ne bucurăm să avem printre chiriașii noștri companii cu valori pe care le împărtășim. În prima clădire Equilibrium îi vom găzdui, printre alții, pe Mercury 360, 3House, Restaurant FU, Contexpert, Signal Iduna, Mylan, Oxygen, Iron Mountain și Filip & Company, iar pentru Campus 6 am semnat cu Microsoft România, Mega-Image și Lagardere”, continuă Luca.

Compania lucrează deja la planurile noilor proiecte, care, de fapt, sunt continuări ale proiectelor aflate deja în plin proces de dezvoltare.

„Construcțiile pe care le avem preconizate la momentul actual vin în completarea proiectelor deja existente. Este vorba despre Campus 6.4 și Equilibrium 2, a căror dezvoltare ne propunem să înceapă anul viitor. În continuare, ne păstrăm obiectivul de a dezvolta simultan proiecte în submarket-uri diferite”, explică Aurelia Luca.

Extinderea

În prezent, compania deține terenurile pe care va dezvolta Campus 6.4 și Equilibrium 2 și va continua să se axeze pe București pentru investițiile viitoare.

Pentru achiziția de terenuri ne orientăm după un set de criterii care evaluează valoarea și potențialul proprietății nu doar din punct de vedere financiar ci și din punct de vedere social, conform strategiei noastre de business. „Construim pentru o societate mai bună” este parte din ADN-ul nostru, iar atunci când ne uităm la un teren, luăm în calcul plus valoarea pe care noi, prin proiectul nostru, o vom aduce comunității din preajmă. Ne interesează ca proiectele noastre să aducă un beneficiu în viețile rezidenților și să îi ajute în atingerea unei armonizări a vieții profesionale și a celei personale. De aceea locația este extrem de importantă. Luăm în calcul proximitatea față de mijloacele de transport în comun și față de Universități, facilitățile si serviciile de care aceștia pot beneficia în zonă”, susține oficialul Skanska.

Vânzarea de proiecte

Potrivit Aureliei Luca, procesul de vânzare pentru Campus 6.2 și 6.3 va începe în a doua parte a acestui an, când investitorii interesați vor depune oferte. Compania a organizat la Viena un eveniment dedicat investitorilor, unde și-a prezentat proiectele Campus 6 și Equilibrium, cu accent pe cele trei clădiri care sunt acum în proces de dezvoltare, și au primit reacții pozitive din partea viitorilor investitori.

„Equilibrium nu a fost încă pus la vânzare, procesul urmează să fie demarat anul viitor. În acest moment obiectivul nostru este de a finaliza închirierea proiectului Equilibrium 1”, conchide Aurelia Luca.

Compania a încasat până în prezent circa 180 de milioane de euro pe proiectele dezvoltate și vândute în România, cele trei clădiri office din Green Court și prima fază a Campus 6, 127 de milioane de euro pe Green Court, de la Globalworth și 53 de milioane de euro pe Campus 1, de la CA Immo.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului pandemic, nici măcar pe platou. Presiunea e uriaşă pe sistemul sanitar
Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului pandemic, nici măcar pe platou. Presiunea e uriaşă pe sistemul sanitar
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că România nu a ajuns încă în vârful valului pandemiei ...
Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş
Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat ...
Statul investește 38 de milioane de euro în noi clădiri pentru Academia Română în sediul de pe Calea Victoriei
Statul investește 38 de milioane de euro în noi clădiri pentru Academia Română în sediul de pe Calea Victoriei
Statul ar urma să cheltuiască 190 de milioane de lei (38,3 de milioane de euro) în reabilitarea actualului sediu al Academiei ...