Skoda a actualizat Octavia, cel mai vândut model al mărcii cehe

Producătorul ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen, a anunțat o actualizare a modelului său de top, Octavia. Mașina beneficiază de mici modificări de design interior și exterior și noi sisteme de siguranță și infotainment.
Robert Stan - mie, 15 mai 2024, 09:20
Skoda a actualizat Octavia, cel mai vândut model al mărcii cehe

Skoda Auto și-a actualizat versiunile liftback și break ale modelului său reprezentativ, Octavia. Vândut în peste șapte milioane de unități, modelul conduce detașat topul vânzărilor de modele Skoda. A patra generație Octavia are acum un design împrospătat care include o grilă revizuită în zona radiatorului și a doua generație a farurilor LED Matrix.

Modelul mărcii cehe utilizează acum în proporție mai mare materiale sustenabile și este dotat cu sisteme adiționale de siguranță și asistență. În viitorul apropiat, sistemul Skoda de asistență vocală „Laura” va integra ca dotare standard chatbot-ul ChatGPT.

„Clienții noștri au, în mod justificat, așteptări foarte mari de la Octavia, iar acest facelift ne ridică besteller-ul gamei la următorul nivel! Cu inovații precum sistemul de infotainment cu design complet reînnoit, noile sisteme de siguranță, utilizarea în proporție mai mare a materialelor sustenabile și farurile și mai puternice, Octavia este acum un companion și mai potrivit pentru exploratorii din cotidian. Sunt convins că noua Octavia va surprinde plăcut și va încânta șoferii dar și pasagerii, confirmându-și poziția de cel mai popular model din gama noastră”, a declarat Klaus Zellmer, președintele consiliului de administrație al Skoda.

Facelift-ul celei de-a patra generații a modelului Octavia aduce un design actualizat, cu bare de protecție față și spate cu design nou și grila Skoda înnoită la radiator. De asemenea, noi sunt și farurile LED Matrix din generația a doua, blocurile optice spate cu LED revizuite și dotate cu lumini de semnalizare dinamice, precum și anumite modele de jante din aliaj ușor. Noua structură a gamei de dotări oferă patru linii de echipare: Essence, Selection, Sportline și RS, precum și 9 opțiuni Design Selection pentru interior.

Alături de materialele noi și sustenabile folosite pentru scaune, pentru bord și panourile ușilor, de remarcat este și afișajul Digital Display de 10 inchi, ce este inclus acum în dotarea standard a mai multor linii de echipare. Display-ul Virtual Cockpit de 10 inchi este deja cunoscut, dar beneficiază acum de funcții avansate. Va fi, de asemenea, în continuare disponibil și head-up display-ul. Ambele versiuni ale panoului digital de instrumente, precum și display-urile de infotainment beneficiază de grafică nouă. Display-ul de infotainment de 13 inchi este oferit acum pentru prima dată în gama Octavia și este pus la dispoziție ca dotare opțională. Display-ul de infotainment de 10 inchi este inclus în echiparea standard.

Octavia faceliftt oferă acum și un Phone Box cu încărcarea la o putere mai mare de 15 wați și cu ventilație, precum și 4 port-uri USB-C pentru încărcarea rapidă la 45 de wați. Începând, cu nivelul de echipare Selection, pe partea din spate a oglinzii interioare este integrat și mult-apreciatul port USB-C adițional de 15 wați. Completarea de la o dată ulterioară a funcțiilor standard ale sistemului de comandă vocală „Laura” cu chatbot-ul ChatGPT pe bază de inteligență artificială deschide noi posibilități pentru utilizarea comenzilor vocale. Vor fi lansate ulterior pentru Octavia, de asemenea, sistemul Park Assist inteligent și Remote Park Assist.

Gama de motorizări este compusă din două motoare alimentate cu benzină, 1.5 TSI, disponibile opțional cu tehnologie mild-hybrid, două motoare 2.0 TSI cu puterea crescută și două motoare diesel 2.0 TDI. Conform producătorului, puterile oferite de gama de motoare se încadrează între 115 CP și 265 CP.

Skoda a extins și portofoliul deja amplu de sisteme de siguranță activă și pasivă. Astfel, noul asistent pentru monitorizarea atenției și oboselii șoferului „Attention and Drowsiness Assist” face acum uz de o gamă largă de parametri și informații pentru a evalua conduita șoferului. Octavia poate fi echipată cu până la 10 airbag-uri.

„Octavia este pilonul principal al gamei Skoda. Iar în varianta sa actualizată, Octavia va continua succesul repurtat de cele patru generații moderne ale sale, vândute în peste 7,15 milioane de unități. Cu designul său frontal rafinat, cu noi sisteme de asistență și sisteme de infotainment de ultimă oră, inclusiv, pentru prima dată, ecranul central de 13 inchi, bestseller-ul nostru actualizat dispune de cele mai bune premise pentru a-și menține poziția în topul celor mai de succes modele de automobile din Europa”, a declarat Martin Jahn, membru al consiliului de administrație Skoda Auto, responsabil pentru Vânzări și Marketing.

Skoda Octavia este modelul principal al gamei Skoda și a fost favoritul clienților încă de la lansarea sa în urmă cu 28 ani, în 1996. Cele patru generații ale sale au atras peste șapte milioane de clienți din peste 60 de țări, cu spațiul generos, tehnologie modernă, siguranță avansată și un bun raport valoare/preț.

Începând din 2020, Octavia Combi este varianta favorită a clienților, însumând 67,1% din vânzările totale ale modelului. Oficialii mărcii notează că printre cele mai populare culori se află Negru Magic, Argintiu Brilliant și Gri Graphite.

Citește și:
– CEO-ul Skoda anunță lansarea unui model electric cu un preț de 25.000 de euro în 2025 – VIDEO
– Skoda a lansat o nouă generație Kodiaq care include un sistem plug-in hybrid

Te-ar mai putea interesa și
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a semnat un contract de 4 milioane de euro cu o firmă olandeză pentru construirea unei nave fluviale
Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 4,05 milioane de euro cu compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale. ...
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se deschide luni
Primul restaurant Popeyes din Buzău se va deschide luni, 29 iulie 2024,la ora 11. Acesta este situat în zona food-court ...
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate în trimestrul II
Mercedes-Benz își modifică în jos estimările privind marja de profit din acest an, după rezultatele slabe înregistrate ...
Grupul german Mercedes-Benz şi-a redus previziunile privind marja anuală de profit, după vânzările slabe din trimestrul ...
România rămâne în procedura de deficit excesiv
România rămâne în procedura de deficit excesiv
Consiliul Uniunii Europene a deschis vineri proceduri oficiale contra statelor membre UE care se confruntă cu un deficit ...