Skoda a prezentat detalii interioare ale conceptului Vision 7S

Skoda Auto prezintă o nouă avanpremieră a limbajului de design viitor al mărcii. Prima schiță de design a studiului Vision 7S prezintă un automobil spațios, cu o arhitectură flexibilă absolut nouă a interiorului, oferind suficient spațiu pentru până la șapte persoane.
Robert Stan - mie, 20 iul. 2022, 22:10
Skoda a prezentat detalii interioare ale conceptului Vision 7S

Interiorul cu design minimalist este creat din materiale sustenabile. Noul limbaj de design este autentic și permite controlul intuitiv al tehnologiilor de ultimă oră, precum și un grad foarte ridicat de funcționalitate.

Concept-car-ul electric Vision 7S este primul prototip Skoda ce etalează noul limbaj de design al mărcii. Iar acum a fost publicată prima schiță de design ce prezintă interiorul automobilului. Alături de materialele sustenabile, interiorul minimalist este caracterizat și prin spațiul generos, cu locuri dispuse pe trei rânduri, pentru până la șapte persoane, la care se adaugă și soluțiile Simply Clever – semnătura inconfundabilă a mărcii Skoda.

„Noul limbaj de design este minimalist, funcțional și autentic. Și pe viitor ne vom concentra în continuare și pe valorile tradiționale ale modelelor Skoda, precum spațiul generos, utilizarea facilă și gradul ridicat de funcționalitate. Cu noul nostru limbaj de design facem următorul pas și punem și mai mult accent pe experiența percepută de client. Creativitatea extraordinară a designerilor și inginerilor noștri este demonstrată, de pildă, de elementele amovibile de la interior, precum și de noile dezvoltări din gama de soluții Simply Clever, ca de exemplu scaunul pentru copii integrat. Liniile deliberat minimaliste reprezintă totodată o extensie a designului exterior clar și curat”, explică Oliver Stefani, șeful departamentului de design al Skoda.

În interiorul noului concept-car Vision 7S se face remarcată planșa de bord dispusă orizontal și extinsă până la portiere, amplificând astfel senzația de spațiu. Suportul pentru braț așezat în poziție optimă simplifică interacțiunea cu ecranul tactil, ce asigură operarea intuitivă, alături de butoanele tactile. Butoanele tactile au fost integrate și pe volanul ce are un design nou. Sistemul de iluminare ambientală accentuează diferite zone de la interior, inclusiv afișajul ce comunică nivelul de încărcare al bateriei. Sistemul asigură, de asemenea, iluminarea corespunzătoare la accesul în autoturism și la coborâre. Panourile ușilor dispun, la rândul lor, de elemente interactive tactile și vizuale. Scaunul pentru copii integrat este poziționat în consola centrală, care este cel mai sigur loc din automobil. Spătarele scaunelor din față sunt echipate cu suporturi pentru dispozitive multimedia, pentru pasagerii de pe rândurile doi și trei de scaune. Tot aici sunt integrate și rucsacuri.

Interiorul spațios oferă două configurații diferite, ce asigură o experiență spațială inedită și se pretează optim în două situații diferite: la condus și la relaxare. În modul pentru condus, toate comenzile sunt poziționate în locul ideal, iar ecranul tactil central este aliniat vertical, pentru a afișa informațiile importante pentru condus. Modul pentru relaxare poate fi activat în timp ce este încărcată bateria sau când utilizatorii opresc pentru a se odihni. Astfel, volanul și panoul de instrumente glisează spre față și primul și al doilea rând de locuri glisează spre spate, pentru ca ocupanții să poată sta și mai relaxat. Această configurație le oferă pasagerilor spațiu și confort maxime.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației
Ministrul Educației Sorin Cămpeanu a anunțat joi seară că demisionează din funcție....
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
FlixBus lansează cea mai lungă linie de transport din lume operată 100% cu autocare care folosesc biodiesel
După ce a testat autocare electrice și cu panouri solare, FlixBus continuă să exploreze noi tehnologii pentru a oferi ...
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Lucian Bode a cerut Corpului de Control al MAI să investigheze licitația pentru cumpărarea 600 de mașini BMW
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru (foto), a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat ...
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Locuitorii din Botoșani vor plăti cu 20% mai mult de la 1 octombrie pentru energia termică
Preţul energiei termice livrată în sistem centralizat populaţiei din municipiul Botoşani va creşte, de la 1 octombrie, ...