Skoda se pregătește să reducă „semnificativ” producția până la sfârșitul anului

Producătorul ceh de vehicule Skoda, parte a grupului Volkswagen a anunțat că va „reduce semnificativ sau chiar va opri” producția din 18 octombrie până la sfârșitul anului
Robert Stan - vin, 08 oct. 2021, 13:48
Skoda se pregătește să reducă „semnificativ” producția până la sfârșitul anului

La fel ca toți producătorii de mașini din lume, Skoda Auto, divizie a grupului german Volkswagen, reușește tot mai greu să se aprovizioneze cu semiconductori. Drept rezultat, producția companiei s-a redus și este de așteptat să mai scadă în următoarele luni.

Conform Reuters, care citează un oficial al Skoda Auto, cel mai mare exportator din Cehia va „reduce semnificativ sau chiar va opri” producția din 18 octombrie până la sfârșitul anului din cauza penuriei globale de semiconductori.

„Nici măcar Skoda Auto nu poate evita această criză globală”, a declarat Tomas Kotera, purtător de cuvânt al Skoda Auto.

Din nefericire, pe lângă problemele cauzate celor de la Skoda și clienților companiei, criza de semiconductori are mari șanse să afecteze grav întreaga economie cehă.

Skoda Auto, companie de care depind 180.000 de angajați din sectorul auto și care reprezintă un sfert din producția industrială a Cehiei a stocat deja zeci de mii de mașini complet asamblate dar care așteaptă semiconductori. În acest timp, dealerii mărcii din întreaga lume confirmă întârzieri majore ale livrărilor către clienți.

În acest context, Tomas Kotera, a explicat că Skoda a decis să se concentreze pe finalizarea mașinilor deja asamblate și pe livrarea acestora către clienți „cât mai curând posibil”.

Pe fondul problemelor întâmpinate de Skoda, dar și de alți producători cu uzine în această țară, precum Toyota sau Volkswagen, Asociația Industriei Auto din Cehia estimează că producția anuală din 2021 se va afla la același nivel cu cea din 2020, an marcat de pandemie. Prin urmare, statul din Europa Centrală nu va putea livra mai mult de 1,15 milioane de mașini în ciuda unei cereri în creștere.

Te-ar mai putea interesa și
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Discuții în coaliție pe proiectul de buget
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor....
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Schengen/Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul ...
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Majoritatea țărilor care au anunțat că vor monta turbine eoliene offshore își vor rata țintele stabilite pentru 2030
Dintre cele 19 țări cu obiective clare privind energia eoliană offshore pentru 2030, doar Polonia și Irlanda par să ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare consideră că trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru adoptarea noilor tehnici genomice (NGT)
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare consideră că trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru adoptarea noilor ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) nu se opune progresului tehnologic dar consideră că există o serie de ...