1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Slovenia a aprobat privatizarea a 15 companii, inclusiv o bancă şi cel mai mare operator telecom

Parlamentul Sloveniei a aprobat vineri o propunere pentru privatizarea a 15 companii de stat, între care a doua mare bancă şi principalul operator telecom al ţării, iar de succesul programului depinde dacă ţara va cere ajutor financiar extern pentru sistemul bancar, confruntat cu dificultăţi.

21 iun, 2013 | Mediafax

Guvernul a primit mandat pentru a vinde cele 15 companii. Printre acestea se află Nova Kreditna Banka Maribor, a doua mare instituţie de credit a ţării, precum şi Telekom Slovenije, scrie cotidianul Wall Street Journal.

Restul companiilor de pe lista de privatizare sunt mai mici şi cu arii de activitate variate, precum industria chimică, sectorul hotelier şi cel alimentar.

Statul sloven deţine peste 100 de companii, cu operaţiuni în diverse domenii. Analiştii consideră că guvernul va fi nevoit să vândă şi alte companii, neincluse în programul de privatizare, pentru a atinge obiectivele de reducere a deficitului bugetar şi susţinere a sectorului bancar.

Guvernul nu a estimat ce fonduri ar putea obţine din vânzarea companiilor, dar unii analişti se aşteaptă la până la 750 de milioane de euro, din care cea mai mare parte ar fi reprezentată de încasările pentru Nova Kreditna Banka Maribor şi Telekom Slovenije.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO