1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Slovenia vrea să-şi vândă compania naţională de telecomunicaţii la începutul lui 2015

Slovenia vrea să vândă la începutul lui 2015 compania naţională de telefonie Telekom Slovenia, una dintre cele mai valoroase companii aflate pe lista de privatizări, a declarat, miercuri, un înalt oficial din Ministerul de Finanţe, transmite Reuters.

22 oct, 2014 | Agerpres

Anul trecut, Slovenia, ţară membră a zonei euro, a evitat la limită solicitarea unui pachet de asistenţă internaţională pentru băncile sale de stat. În prezent, autorităţile de la Ljubljana mizează pe privatizarea unor companii importante, precum Telekom Slovenia, pentru a consolida situaţia financiară, scrie Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Metod Dragonja a mai spus că până la finele anului Guvernul va adopta o strategie pentru viitoarele privatizări.

'Strategia privind gestionarea activelor de stat va trebui să fie adoptată şi de Parlament', a adăugat Dragonja.

Telekom Slovenia are o capitalizare de piaţă de 941 milioane de euro, iar vânzarea pachetului de 72,75% din acţiuni deţinut de stat ar urma să genereze o sumă de peste 700 de milioane de euro. Premierul sloven, Miro Cerar, a anunţat că banii rezultaţi de pe urma privatizării Telekom Slovenia vor fi utilizaţi pentru finanţarea dezvoltării şi reducerea datoriei statului.

Datoriile Sloveniei ar urma să crească până la 82,2% din PIB în 2014, de la 70% din PIB în 2013, după ce, anul trecut, autorităţile de la Ljubljana au injectat peste trei miliarde de euro în băncile locale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO