Smartphone-urile Samsung urcă profitul companiei la un nou record

Samsung Electronics a avut în primele trei luni ale acestui an un nou trimestru record, cu un profit de 5,15 miliarde de dolari, datorită creşterii puternice a vânzărilor de smartphone-uri, în frunte cu telefonul-tabletă Galaxy Note, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 06 apr. 2012, 11:36
Smartphone-urile Samsung urcă profitul companiei la un nou record

Samsung speră să demonstreze, prin Galaxy Note, că este capabil şi de inovaţii pe piaţa în perpetuă schimbare a smartphone-urilor şi tabletelor. Grupul sud-coreean şi-a consolidat deja poziţia de principal rival al Apple şi lider în rândul producătorilor de telefoane şi tablete pe platforma software Android a Google.

Note are un ecran neobişnuit de mare pentru un telefon, de 5,3 inci (jumătate din diagonala unui iPad), fiind considerat la graniţa dintre smartphone şi tabletă. Produsul a reuşit performanţe neaşteptat de bune pe piaţă deşi vine cu aşa-numitul „S Pen”, similar creionului vechilor PDA-uri, element de interfaţă considerat până acum învechit.

Samsung a reuşit să vândă peste 5 milioane de Note-uri de la lansarea din octombrie şi începe să se profileze într-unul dintre principalele motoare de profit pentru o companie cu o reputaţie de adaptabilitate, nu de pionierat.
Apple a criticat dur Samsung în ultimii ani pentru asemănările dintre produsele din gama Galaxy şi propriile iPhone şi iPad, inovaţiile prin care compania americană a propulsat smartphone-urile şi tabletele de la statutul de produse de nişă la cel de principale motoare de creştere şi profit ale industriei telecom.

Analiştii anticipează noi creşteri ale vânzărilor Galaxy Note în trimstrul al doilea al anului, iar profitul va continua să urce în pofida bugetului semnificativ de marketing alocat de companie pentru Jocurile Olimpice de la Londra.
Samsung a devenit anul trecut cel mai mare producător de smartphone-uri din lume după vânzări, cu aproape 20% din piaţă, faţă de 3% în 2009.

Trimestrul al doilea va aduce în prim plan duelul dintre a cincea generaţie a Apple iPhone şi a treia versiune a Samsung Galaxy S, care ar trebui să apară pe piaţă la timp pentru sezonul de vară.

Profitul operaţional preliminar de 5.800 miliarde woni coreeni (5,15 miliarde dolari) anunţat vineri de Samsung pentru primul trimestru depăşeşte cele mai optimiste estimări înaintate de analiştii contactaţi de Reuters, de 5.000 miliarde woni, şi este dublu faţă de rezultatul din perioada corespunzătoare a anului trecut, de 2.900 miliarde woni. Veniturile companiei au urcat totodată la 45.000 miliarde woni (40 miliarde dolari SUA).

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters plasează volumul vânzărilor Samsung din primul trimestru la 44 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 25% faţă de ultimul trimestru al anulu itrecut.

Samsung este în acelaşi timp principalul rival al Apple şi cel mai mare furnizor al companiei americane, care cumpără masiv ecranele şi chip-urile de înaltă performanţă produse de grupul sud-coreean, pentru a echipa iPhone-uri şi iPad-uri. Cei doi giganţi poartă un război dur în zona brevetelor de invenţie şi drepturilor de proprietate intelectuală, cu 30 de procese în derulare în 10 ţări.

Pe lângă telefoane şi tablete – principalii catalizatori ai profitului – Samsung Electronics se numără printre liderii mondiali în televizoare şi chip-uri de memorie.

Apple, care pe lângă iPhone şi iPad mai vinde computere, laptop-uri, media playere, display-uri şi un serviciu TV, a înregistrat în ultimul trimestru raportat, perioada octombrie-decembrie a anului trecut, un profit net de 13 miliarde de dolari şi vânzări de 46,3 miliarde de dolari, faţă de 6 miliarde de dolari, respectiv 26,7 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare din 2010.

Capitalizarea Samsung se ridică la 191 miliarde de dolari, în timp ce Apple este cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare care se apropie cu paşi repezi de 600 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Decizie majoră în cazul City Insurance, cu 3 milioane de clienți RCA. Compania și acționarul majoritar pierd în fața ASF. City trebuie să aducă bani de acasă , indiferent dacă se vinde sau nu
Decizie majoră în cazul City Insurance, cu 3 milioane de clienți RCA. Compania și acționarul majoritar pierd în fața ...
City Insurance și acționarul său majoritar, societatea Vivendi International controlată de Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, a pierdut un proces important cu Autoritatea de Supraveghere......
Aqua Bilbor investește 10 milioane de euro în creșterea de cinci ori a capacității de îmbuteliere și pregătește relansarea brandului Bilbor
Aqua Bilbor investește 10 milioane de euro în creșterea de cinci ori a capacității de îmbuteliere și pregătește ...
Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, vrea să investească ...
Blugento dublează cifra de afaceri la peste 1 milion de euro în 2020 și lansează propria platformă eCommerce B2B
Blugento dublează cifra de afaceri la peste 1 milion de euro în 2020 și lansează propria platformă eCommerce B2B
Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce, a înregistrat anul trecut dublarea cifrei ...
Românii de la Qualitance au dezvoltat o aplicație pentru ”Regina Sprâncenelor” – Anastasia Beverly Hills
Românii de la Qualitance au dezvoltat o aplicație pentru ”Regina Sprâncenelor” – Anastasia Beverly Hills
Românii de la QUALITANCE dezvoltă alături de Anastasia Beverly Hills prima aplicație mobilă a celebrului brand de beauty ...