Smithfield preia producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production

Compania Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziție a societății Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail, informează firma americană prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 22 nov. 2022, 17:24
Smithfield preia producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production

Tranzacția se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne Elit, situată în județul Alba.

Goodies Meat Production SRL operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, Prahova, și are 320 de angajați. Portofoliul său de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

Achiziția societății Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa. Smithfield și Elit au fost impresionate de modul în care echipa Goodies folosește cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa remarcabilă și de standardele ridicate de operare.

“Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre, a declarat Voicu Vușcan, administrator Elit.

“Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuție valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri și doresc să le urez bun venit în echipa noastră.”

“Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim și produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu și Adrian Nenița, Directori ai Goodies Meat Production.

“Suntem încântați să facem parte dintr-un grup în care inovația, responsabilitatea și excelența operațională stau la baza fiecărui produs.”

Acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenței.

Despre Elit S.R.L.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

Elit produce și comercializează prin intermediul unor mărci bine poziționate în piață: Elit, Plin de carne, Premia, Promo și Veri.

Despre Goodies Meat Production SRL

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne care operează o fabrică situată în România, județul Prahova. Are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private.

Despre Smithfield Foods

Cu sediul social în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și o prezență globală, care are peste 60.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023
Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023
De la 1 ianuarie 2023 și până la 31 martie 2025, conform prevederilor legii 357/2022, se schimbă modul de facturare pentru consumul de energie. ...
ANAF trebuie să ramburseze unor companii precum Mega Image, Auchan sau Loteria Română aproximativ 14 milioane de euro. Sunt amenzi ale Concurenței contestate în instanță
ANAF trebuie să ramburseze unor companii precum Mega Image, Auchan sau Loteria Română aproximativ 14 milioane de euro. ...
Mega Image, Auchan, Loteria Română, Romprest și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare – Reasigurare din ...
Dacia Spring poate fi achiziționată cu livrare rapidă pentru prima dată de la lansare
Dacia Spring poate fi achiziționată cu livrare rapidă pentru prima dată de la lansare
Cei care își doresc un vehicul electric Dacia Spring nu mai sunt nevoiți să aștepte luni bune pentru a intra în posesia ...
Autostrada Transilvania: Tronsonul UMB dintre Nădășelu și Zimbor are un nou termen de finalizare: aprilie 2025
Autostrada Transilvania: Tronsonul UMB dintre Nădășelu și Zimbor are un nou termen de finalizare: aprilie 2025
Termenul de finalizare a lucrărilor pe tronsonul Nădășelu - Zimbor (30 km) din Autostrada Transilvania a fost prelungit ...