Smithfield preia producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production

Compania Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziție a societății Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail, informează firma americană prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 22 nov. 2022, 17:24
Smithfield preia producătorul român de mezeluri Goodies Meat Production

Tranzacția se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne Elit, situată în județul Alba.

Goodies Meat Production SRL operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, Prahova, și are 320 de angajați. Portofoliul său de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

Achiziția societății Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa. Smithfield și Elit au fost impresionate de modul în care echipa Goodies folosește cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa remarcabilă și de standardele ridicate de operare.

“Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre, a declarat Voicu Vușcan, administrator Elit.

“Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuție valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri și doresc să le urez bun venit în echipa noastră.”

“Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim și produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu și Adrian Nenița, Directori ai Goodies Meat Production.

“Suntem încântați să facem parte dintr-un grup în care inovația, responsabilitatea și excelența operațională stau la baza fiecărui produs.”

Acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenței.

Despre Elit S.R.L.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

Elit produce și comercializează prin intermediul unor mărci bine poziționate în piață: Elit, Plin de carne, Premia, Promo și Veri.

Despre Goodies Meat Production SRL

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne care operează o fabrică situată în România, județul Prahova. Are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private.

Despre Smithfield Foods

Cu sediul social în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură și o prezență globală, care are peste 60.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...