„Această decizie vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute ale președintelui Donald Trump în promovarea păcii și stabilității în regiuni marcate de tensiuni globale. Printre inițiativele diplomatice care au stat la baza acestei nominalizări se numără acțiunile sale pentru detensionarea situației din Gaza, demersurile inovatoare pentru a încheia o pace justă în Ucraina, precum și preocuparea permanentă pentru a menține echilibrul între principalii actori geopolitici, la nivel mondial”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.
SNSPA va invita și alte universități, parteneri naționali și internaționali, să se alăture acestei inițiative.
Universitatea spune că ”își reafirmă angajamentul de a sprijini inițiativele care contribuie la combaterea amenințărilor la adresa securității, stabilității și păcii, rol cu atât mai important într-un moment în care tensiunile sociale, de orice fel, care au la bază extremismul, conflictele ideologice, economice, etnice, xenofobe sau atacurile hibride din partea unor entități statale sau non-statale au ajuns să perturbe echilibrele geopolitice majore”.
”Prin expertiza cadrelor sale didactice, a cercetătorilor și a absolvenților săi, SNSPA a fost constant implicată în proiecte menite să consolideze relațiile euro-atlantice, să promoveze valorile democratice și să sprijine statele membre NATO și UE în eforturile lor de a asigura coeziunea și reziliența internațională”, a mai spus rectorul instituției de învățământ.
Acesta a fost implicat în evenimentele politice din ultimul an din România. Pricopie este unul dintre autorii contestației împotriva candidaturii lui Călin Georgescu, în urma cărora Biroul Electoral Central i-a interzis acestuia să candideze la alegerile prezidențiale.