Șoc! Getica, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România, își cere insolvența | UPDATED

Getica 95 Com, unul dintre marii furnizori de energie electrică din România, a solicitat deschiderea procedurii de faliment, la cerere, potrivit datelor publice. UPDATE la finalul textului cu declarații ale conducerii companiei
Mihai Nicuţ - mie, 16 iun. 2021, 10:00
Șoc! Getica, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România, își cere insolvența | UPDATED

Tribunalul Buzău a înregistrat în data de 15 iunie dosarul de faliment al Getica. Materia este de “faliment”, iar obiectul dosarului îl constituie “deschiderea procedurii la cererea debitorului”.

Getica 95 Com este unul dintre marii furnizori de energie electrică din România, un business autohton controlat de omul de afaceri Viorel Tudose. La finalul lunii ianuarie 2021, potrivit datelor ANRE, Getica 95 Com avea o cotă de 12% din toată piața concurențială de energie electrică, depășind chiar și cota de piață a Electrica Furnizare. De fapt, dacă socotim că Enel are două companii de furnizare în România (Energie și Energie Muntenia), fiecare cu cote de circa 9%, Getica este cel mai mare furnizor de energie electrică de pe piața concurențială.

Compania a avut în 2020 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, o creștere fulminantă față de cele 654 de milioane aferente anului 2019. Profitul a fost și el de 81 de milioane de lei, față de 26 de milioane de lei în 2019.

Ce spune Tudose

”Deocamdată nu comentăm, nu înseamnă că se va și aproba (cererea de insolvență/faliment – n.red.), încercăm o reorganizare” ne-a declarat Viorel Tudose, patronul Getica, solicitat să comenteze situația.

Situația a apărut “datorită lipsei de lichiditate și degradării situației financiare, cauzate de oprirea finanțării”, a mai spus Tudose.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...