SOCEP Constanţa investeşte 17 milioane de euro în orice fel de afacere atrăgătoare

Acţionarii celui mai mare operator portuar român de mărfuri generale  s-au plicitsit de stagnarea economiei şi respectiv de fluxul scăzut de mărfuri din portul Constanţa. Au decis să înfiinţeze un vehicul de investiţii, SOCEFIN srl. Socep îşi va finanţa vehiculul de investiţii rezervele proprii de 17 milioane de euro, pentru „orice fel de investiţii sau achiziţii profitabile“, potrivit oficialilor companiei, care nu au dorit să specifice un domeniu anume.
Adrian N. Ionescu - mar, 15 mai 2012, 13:02
SOCEP Constanţa investeşte 17 milioane de euro în orice fel de afacere atrăgătoare

„Acţionarii companiei au decis să finanţeze noua firmă cu rezervele acumulate din anii anteriori şi să dea mână liberă consiliului de administraţie să decidă care sunt cele mai bune oportunităţi de investiţii“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Stere Cicio, membru în consiliului de administraţie al Socep Constanţa (simbol bursier SOCP).

Investiţiile făcute prin Socefin, care este 100% o filială a Socep, vor viza „orice domeniu de activitate de oriunde şi nu are u unntermne de execuţie“, a mai spus oficialul constănţean, care consideră că orice ţintă, orice afacere, de la companii sau participaţii la companii, până la investiţiile la bursă sunt elegibile.

„Nu prea avem ce face în port“ a adăugat Stere Cicio, care este şi consilierul juridic al companiei.

Activitatea şi rezultatele companiei sunt dependente de ciclurile economice, în prezent fluxul de mărfuri fiind realtiv scăzut din cauza întârzierii relansării economiei.

Cifra de afaceri a companiei aproape că a stagnat în primul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut (13,8 milioane lei, faţă de 13,4 milioane în T1 2011).

La fel şi profitul net al Socep, a crescut cu doar 0,3 milioane de lei, până la 2,3 milioane.

Socep a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut un profit brut de numai 115.000 de lei, semnificativ mai mic faţă de câştigul din aceeaşi perioadă a anului 2010, de 4,3 milioane de lei, chiar dacă afacerile companiei s-au majorat cu 2,7% în intervalul similar.

Totuşi, profitul Socep a crescut cu 48%, în  tot anul 2011, până la  8,6 milioane de lei, afacerile crescând cu  cu 28,6%, la 59,1 milioane de lei. Perspectivele nu mai sunt aceleaşi pentru acest an.

Activitatea Socep  se foloseşte mai ales de cele două terminale de operare : cel de containere (cu o capacitate de operare anuală de 300.000 tone) şi terminalul de mărfuri generale (3 milioane tone).

 Astăzi, s-au transferat 10% din acţiunile SOCP printr-o singură tranzacţie specială, la un preţ cu 9% mai mare decât cel de ieri.

La cumpărare trebuie să fi fost unul dintre acţionarii importanţi, care vrea să acumuleze mai mult, din moment ce a fost dispus să plătească o primă atât de mare faţă de nivelul preţului din piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...