1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Societatea de Transport Bucureşti cumpără terenuri de 12 milioane de euro pentru trei noi autobaze

Societatea de Transport Bucureşti (STB) vrea să cumpere terenuri pentru trei noi autobaze cu 12 milioane de euro. Pentru a face acest lucru, Primăria va amajora capitalul social al STB, se arată într-un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 

18 noi, 2018 | ECONOMICA.net

Primăria va majora capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti cu 56 de milioane de lei, bani cre vor fi folosiţi pentru achiziţia de terenuri pentru construcţia a trei noi autobaze, se arată în documentul citat, care va fi supus aprobării în şedinţa CGMB care va avea loc pe data de 22 noiembrie. 

În document se mai arată că STB are nevoie să asigure o capacitate de exploatare compensatorie şi corespunzătoare parcului programat pentru transportul public, care va creşte la 1.860 de autobuze, însă fosta Regie nu are spaţii pentru parcarea tuturor autovehiculelor. 

Astfel, "este necesară achiziţionarea unor terenuri pe raza Municipiului Bucureşti, cu o suprafaţă minimă de 189.000 de mp, cu acces la utilităţi, pentru construcţia a minimum trei baze noi în vederea exploatării a 668 de autobuze. În acest sens, STB a prospectat piaţa de specialitate. Urmare cercetărilor de piaţă efectuate privind amplasamentele posibile pentru consturirea unor autobaze, s-a estimat suma de 12 milioane de euro (56 milioane de lei la un curs de 4,67 lei/euro) ca fiind necesară pentru achiziţionarea acestor terenuri", se arată în motivarea proiectului de majorare a capitalului social. 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO