1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale este pregătită pentru achiziţii în Europa de Est

Grupul bancar francez Societe Generale este gata să facă investiţii în ţările unde este deja prezent, a declarat directorul general Frederic Oudea pentru cotidianul financiar Investir, transmite Reuters.

10 noi, 2014 | Agerpres

'Suntem gata să profităm de oportunităţi de achiziţii ţintite în ţările unde suntem deja prezenţi şi unde am putea realiza sinergii, de exemplu în Europa Centrală şi de Est', a declarat Frederic Oudea. 'De asemenea, suntem deschişi la oportunităţile în domeniul private banking din Europa', a adăugat directorul general de la Societe Generale.

Întrebat dacă Societe Generale ar putea fi interesată de activele bancare care vor apărea pe piaţa din Italia după testele de stres derulate de BCE, Oudea a răspuns: 'o activitate de retail banking din zona euro şi într-o ţară cu un ritm scăzut de creştere nu este prea atractivă pentru noi'.

Frederic Oudea a mai spus că performanţele înregistrate de Societe Generale de la începutul anului îi permit să fie încrezător că banca îşi va îndeplini obiectivul de a distribui sub formă de dividende 40% din profit în acest an şi 50% în 2015 şi 2016.

În trimestrul al treilea, profitul net înregistrat de Societe Generale a crescut cu 57% în ritm anual până la 836 milioane de euro. Banca franceză, care a trecut testele de stres derulate de BCE, avea un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 10,4% la sfârşitul lunii septembrie, în creştere faţă de 10,2% în urmă cu trei luni.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO