Societe Generale îşi reduce numărul de subsidiare, dar nu va face concedieri forţate

Al treilea mare grup bancar listat din Franţa - Societe Generale - a anunţat marţi că în perioada 2023 - 2025 va reduce 3.700 de locuri de muncă, în urma fuziunii reţelei sale de retail cu subsidiara sa Credit du Nord, dar a dat asigurări că nu vor fi concedieri forţate, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 12 oct. 2021, 12:42
Societe Generale îşi reduce numărul de subsidiare, dar nu va face concedieri forţate

Anunţată în septembrie 2020, fuziunea va crea o singură bancă cu o reţea de sucursale, un sediu central şi un sistem IT care va deservi aproape 10 milioane de clienţi. Noua divizie de retail a băncii franceze ar urma să aibă 25.000 de angajaţi iar reducerile de locuri de muncă se vor realiza ca urmare a plecărilor naturale, estimate la 1.500 pe an până în 2025, scrie Agerpres.

Vor exista aproximativ 1.450 de sucursale în 2025 iar regruparea nu va însemna ieşirea din vreun oraş. restructurarea reprezintă o abordare anticipativă a multiplelor dificultăţi cu care se confruntă băncile de retail, în special ratele scăzute ale dobânzilor, concurenţa şi accelerarea digitalizării în contextul pandemiei, a precizat SocGen.

Anterior banca anunţase că în urma fuziunii se vor reduce costurile cu peste 350 milioane de euro în 2024 şi cu aproape 450 milioane de euro în 2025.

În august, Societe Generale a îmbunătăţit previziunile privind rezultatele din 2021, după ce a revenit pe profit în trimestrul doi din acest an, în urma reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante şi a redresării diviziei franceze de retail.

SocGen se aşteaptă acum la creşterea veniturilor pe toate segmentele sale de afaceri în acest an, inclusiv la divizia sa de retail din Franţa, unde anterior anticipa o creştere între minus 1% şi 1%.

Costul riscului, care reflectă provizioanele pentru creditele neperformante, va fi mai redus decât se estima în 2021, între 20 şi 25 puncte de bază, după ce anterior previzionase un nivel între 30 şi 35 puncte de bază.

Profitul net al SocGen în trimestrul doi din 2021 s-a situat la 1,44 miliarde de euro (1,71 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 1,26 miliarde de euro în urmă cu un an, în timp ce veniturile au urcat cu 18,2%, la 6,26 miliarde de euro. Analiştii se aşteptau la un profit net de 704 milioane de euro, conform datelor Refinitiv.

Rezultatele sunt sprijinite de redresarea diviziei franceze de retail, care a raportat un profit net de 438 milioane de euro, faţă de 60 milioane de euro în urmă cu un an.

La divizia de investiţii bancare, veniturile au urcat cu peste 24% faţă de anul trecut, în urma majorării tranzacţiilor cu acţiuni şi a activităţilor de consiliere.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Investitorii în energie și publicul vor ști exact câți MW noi se pot instala în România și unde. Ordin ANRE
Investitorii în energie și publicul vor ști exact câți MW noi se pot instala în România și unde. Ordin ANRE
O nouă reglementare a ANRE, aflată deocamdată la stadiu de proiect, va obliga Tanselectrica să publice periodic capacitatea ...
Tesla a raportat cel mai mare profit trimestrial din istoria mărcii
Tesla a raportat cel mai mare profit trimestrial din istoria mărcii
În intervalul iulie - septembrie americanii de la Tesla au înregistrat un profit de 1,62 miliarde de dolari în ciuda problemelor ...
Un nou record pentru ROBOR la şase luni – joi, 21.10.2021
Un nou record pentru ROBOR la şase luni – joi, 21.10.2021
ROBOR la şase luni a crescut, din nou, şi a atins cea mai mare valoare din luna mai 2020 şi până acum.