1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale participă la stabilirea ratelor Libor şi Euribor

Societe Generale se află printre instituţiile financiare care au fost contactate de autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite ca parte a cercetărilor privind stabilirea ratelor de dobândă interbancare, a anunţat banca franceză în raportul său anual, transmite Reuters.

07 mar, 2012 | ECONOMICA.net

"Societe Generale şi alte instituţii financiare au primit cereri pentru a furniza informaţii de la autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite, ca parte a investigaţiilor referitoare la calcularea unor rate Libor şi a ratei Euribor, pe lângă operaţiunile ce implică piaţa derivativelor legate de Euribor şi Libor. SocGen cooperează deplin cu aceste autorităţi", se arată în declaraţia băncii franceze.

Comisia Europeană a confirmat în octombrie 2010 că au fost efectuate investigaţii la sediile mai multor bănci care activează pe piaţa derivativelor legate de Euribor, pe fondul suspiciunilor referitoare la existenţa unui cartel pe această piaţă. Executivul comunitar a precizat că este îngrijorat de posibilitatea ca societăţile vizate să fi încălcat legislaţia antitrust care interzice cartelurile şi practicile restrictive. Dobânda Euribor este stabilită de 44 de bănci şi este utilizată ca indicator de referinţă pentru mii de miliarde de credite şi instrumente financiare în euro. LIBOR este rata dobânzii pe piaţa de împrumuturi interbancare din Londra.

Ancheta Comisiei Europene vine după ce în luna martie agenţiile de reglementare din SUA şi Japonia au demarat o anchetă globală pentru a stabili dacă dobânda Libor a fost manipulată în timpul crizei financiare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO