SoftBank, Toyota şi Denso vor injecta un miliard de dolari în Uber Advanced Technologies

Grupul nipon SoftBank, producătorul auto Toyota şi furnizorul de piese auto Denso Corp au anunţat vineri că vor investi în total un miliard de dolari în Uber Advanced Technologies pentru a stimula dezvoltarea proiectului Uber în domeniul vehiculelor autonome, pe fondul intensificării concurenţei pe plan global, transmite Kyodo.
Economica.net - vin, 19 apr. 2019, 12:55
SoftBank, Toyota şi Denso vor injecta un miliard de dolari în Uber Advanced Technologies

SoftBank va contribui cu 333 de milioane de dolari, în timp ce Toyota şi societatea sa afiliată Denso vor investi împreună 667 de milioane de dolari în Uber Advanced Technologies Group, o entitate menită să dezvolte şi să comercializeze servicii de ride-sharing pentru vehicule autonome.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze până în luna septembrie 2019.

În urma investiţiei, entitatea va fi evaluată la 7,25 miliarde de dolari, iar cele trei companii din Japonia vor deţine o participaţie de peste 10%.

Tranzacţia extinde şi adânceşte legăturile Toyota cu Uber, după ce anul trecut producătorul auto nipon a investit în compania americană 500 de milioane de dolari. Toyota şi Uber vor să introducă vehicule autonome în 2021.

Deja, SoftBank este cel mai mare acţionar al Uber şi investeşte masiv în companiile care oferă servicii de ride-sharing, cum ar fi Didi Chuxing Technology din China, Ola din India şi Grab Taxi Holdings Pte Ltd. din Singapore.

Uber operează în peste 70 de ţări. Pe lângă serviciile de ridesharing, operaţiunile sale includ închirierea de biciclete şi scutere precum şi livrarea de mâncare. Anul trecut, Uber a realizat venituri de 11,3 miliarde de dolari.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...