Soluţii robotizate prin Regio

Economica.net - mar, 01 apr. 2014, 03:42
Soluţii robotizate prin Regio

Compania Robotsnet Consulting SRL este una dintre puţinele companii de pe piaţa românească, care oferă soluţii robotizate destinate industriilor producătoare. Cu sprijinul Regio, firma a achiziţionat echipamente care să le permită creşterea competitivităţii prin crearea unui pol tehnologic integrat pentru producţie şi cercetare.

Robotsnet Consulting SRL s-a înfiinţat în anul 2006 şi are ca obiect de activitate furnizarea de soluţii robotizate de înaltă tehnologie în aplicaţii de sudură, manipulare, vopsire, finisare, software, vopsire profesională, o gamă completă de motoare şi convertizoare de frecvenţă. Soluţiile robotizate sunt destinate oricărei industrii care produce în serii mari, fiind folosite cu succes în industria auto, cea a subansamblelor auto, dar şi în cea a bunurilor de larg consum.

Un proiect pentru creşterea competitivităţii

Ideea proiectului a apărut din nevoia companiei de a acoperi toate etapele de realizare a soluţiei robotizate, de la proiectare, realizarea simulărilor 3D, producţia de subansamble, până la execuţie şi livrarea produsului finit.

Proiectul, finalizat în anul 2011, a constat în achiziţionarea de echipamente specifice. Cele două staţii  grafice şi programele informatice de simulare robotizată permit realizarea unor simulări 3D foarte exacte ale aplicaţiilor robotice, astfel încât clientul să aibă o imagine cât mai fidelă a tuturor funcţiilor robotului. Simulările permit minimalizarea problemelor care ar putea apărea după implementarea soluţiei în teren. Strungul CNC şi freza CNC, echipamente controlate numeric (CNC- Computer Numerically Controlled), permit producerea şi prelucrarea pieselor şi subansamblelor cu care vor fi echipaţi roboţii.

Proiectul a permis Robotsnet Consulting să internalizeze întreg ciclul de producţie a soluţiilor robotice, să scadă timpul şi costurile de producţie şi să creeze 3 locuri de muncă permanente. După implementarea proiectului, firma a reuşit să crească numărul de clienţi cu peste 20%.

„Acum putem concura, pe piaţa autohtonă, cu prestigioase firme de profil din afară, iar avantajul nostru este dublu: cunoaştem piaţa şi avem capacitatea de a furniza soluţia completă, inclusiv partea de mentenanţă, la costuri mult mai mici.”, declară directorul Robotsnet Consulting.

Primii paşi pe o piaţă emergentă

România face primii paşi în adoptarea de soluţii robotice. Dacă în Germania, de exemplu, se vând câteva mii de roboţi anual, în România se achiziţionează numai câteva sute.

Majoritatea  IMM-urilor autohtone preferă forţa de muncă umană, chiar dacă, pe termen lung, este o soluţie mai costisitoare.
 
Robotul poate lucra 24 de ore din 24. Dacă omul poate face ceva, şi robotul poate, dar constant, la o valoare mai scăzută şi la o calitate mai mare. Folosirea unei soluţii robotizate este o chestiune de mentalitate sau de educare a unor mentalităţi. Dacă, în anii ’90, încercam să convingem o importantă fabrică producătoare de automobile de avantajele competitive pe care le pot obţine prin folosirea roboţilor, în momentul de faţă, aceeaşi fabrică foloseşte în jur de 300 de astfel de soluţii”, concluzionează Cornel Catană.

 

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...