Sony: Al optulea trimestru consecutiv de pierderi. Japonezii speră să revină pe profit în 2013

Grupul japonez Sony a înregistrat o pierdere de 115 milioane de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, marcând opt trimestre consecutive de rezultate negative pe fondul scăderii cererii pentru televizoare, în paralel cu ascensiunea Apple şi Samsung în zona tabletelor şi smartphone-urilor. Totuşi, japonezii speră să-şi revină, mai ales după ce, la CES 2013, au prezentat mai multe smartphone-uri, printre care şi modelul XPERIA Z, rezistent la apă, care ar putea deveni un best-seller.
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 10:48
Sony: Al optulea trimestru consecutiv de pierderi. Japonezii speră să revină pe profit în 2013

În perioada corespunzătoare a anului trecut, Sony a consemnat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, potrivit raportului prezentat joi de cel mai mare exportator japonez de electronice. Analiştii anticipau trecerea companiei pe profit în ultimul trimestru din 2012. Sony estimează un profit de aproximativ 200 milioane de dolari pentru acest an, primul rezultat pozitiv din ultimii cinci ani.

Sony încearcă să se redreseze prin tranziţia către smartphone-uri, tablete, imagistică digitală şi jocuri video. Sub conducerea preşedintelui Kazuo Hirai, compania a concediat 10.000 de angajaţi şi s-a angajat să aducă divizia producătoare de televizoare pe profit în următorul an fiscal, după nouă ani consecutivi de pierderi.

Pentru a finanţa restructurarea, Sony a anunţat în ianuarie că va vinde sediul din New York pentru 1,1 miliarde de dolari.

Sony mizează pe produse noi pentru a rămane un nume relevant în competiţia de pe piaţa electronicelor de consum. În ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, compania a lansat noi modele de televizoare, smartphone-uri performante cu un design atractiv, inclusiv un model rezistent sub apă, şi o cameră digitală mai puternică.

Sony Xperia Z este un smartphone cu un ecran de 5 inci capabil să reziste sub apă 30 de minute la o adâncime de un metru şi să nu păţească nimic. Galerie foto, aici.

 

Un studiu arată că unul din zece posesori de telefon mobil l-au scăpat în toaletă, iar pagubele au fost însemnate. Noul terminal nu păţeşte nimic dacă îl scapi în toaletă sau în cadă, iar dacă se murdăreşte îl poţi curăţa sub jet de apă.

Terminalul este dotat cu un procesor quad-core Snapdragon S4 Pro, o cameră de 13 megapixeli, funcţionează pe reţelele 4G LTE şi este dotat cu un cip NFC.

Pentru a-şi susţine televizoarele cu noul standard Ultra-HD, compania a anunţat că Sony Pictures va pune la dispoziţia clienţilor conţinut video la noua rezoluţie.

Sony a anunţat pentru 20 februarie un eveniment unde analiştii cred că va fi lansată cea de-a patra generaţie a consolei pentru jocuri video PlayStation 4.

Deprecierea yenului, care a ajutat rivalii Panasonic şi Sharp, nu a fost suficientă pentru a aduce Sony pe profit.

Panasonic a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut un profit net de aproximativ 650 milioane de dolari, spre surprinderea analiştilor, care anticipau o nouă pierdere. Totodată, Sharp a raportat primul profit operaţional din ultimele 5 trimestre.

Yenul a intrat pe un trend descendent de la sfârşitul lunii septembrie, când premierul Sinzo Abe a anunţat o politică monetară agresivă împotriva deflaţiei şi aprecierii yenului.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă promisiunile făcute Ankarei
Erdogan amenință din nou că Turcia va bloca cererile de aderare al Suediei și Finlandei la NATO, dacă nu-și respectă ...
Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO atât timp cât promisiunile făcute de cele două ţări nu vor fi respectate, a declarat sâmbătă preşedintele Recep......
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Ciucă dă asigurări că România are cantitățile necesare de gaze pentru iarna aceasta (Video)
Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, sâmbătă, că România are cantităţile necesare de gaze, iar ţara noastră ...
Cât au câștigat românii care și-au făcut vacanța cu Revolut. La nivel global s-au plătit milioane de euro
Cât au câștigat românii care și-au făcut vacanța cu Revolut. La nivel global s-au plătit milioane de euro
Clienții care au utilizat Revolut Sejururi au primit prin cashback aproape 2 milioane euro, echivalentul a 13.000 de nopți ...
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, ...