1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Sony anunţă lansarea consolei PlayStation 4. Când va fi disponibilă şi cât va costa

Grupul japonez Sony a anunţat miercuri că în acest an va lansa pe piaţă următoarea generaţie a consolei de jocuri video PlayStation, în încercarea de a relansa activităţile sale din domeniul produselor electronice, transmite Reuters.

21 feb, 2013 | Agerpres

Noua consolă, PlayStation 4 (PS4), va avea o nouă interfaţă şi va permite utilizatorilor să joace jocuri găzduite de servere şi de asemenea să facă schimb de fişiere video cu prietenii. Grupul japonez nu a dezvăluit preţul sau data exactă a lansării, dar a subliniat că PlayStation 4 va fi disponibilă pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit însă presei de specialitate, consola va fi disponibilă în SUA, în două variante, începând cu luna noiembrie, iar preţurile vor diferi în funcţie de versiunea aleasă - 429 de dolari, respectiv 529 de dolari.

'Ziua de astăzi marchează momentul adevărului şi un pas în faţă pentru PlayStation', a declarat directorul general al Sony Computer Entertainment, Andrew House.

Înainte de Sony, rivalul Nintendo a început să comercializeze încă din luna noiembrie a anului trecut noua sa consolă Wii U. De asemenea, grupul american Microsoft Corp se pregăteşte să lanseze şi el în vara acestui an o nouă versiune a consolei Xbox.

În pofida noilor lansări, producătorii de console de jocuri video se confruntă cu o concurenţă crescut din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphoneurile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO