Sony lansează noul smartphone Xperia 1 IV cu primul obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Sony lansează astăzi noul smartphone Xperia 1 IV, dezvoltat special pentru utilizatorii care caută cele mai noi tehnologii în materie de smartphone-uri, precum tehnologie imagistică de ultimă generație, capabilități avansate de gaming și funcții audio puternice, toate într-un design compact și modern.
Lidia Neagu - mie, 11 mai 2022, 11:30
Sony lansează noul smartphone Xperia 1 IV cu primul obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Xperia 1 IV este o continuare interesantă a seriei Xperia”, a spus Nobuki Asahina, Head of Mobile Sales & Marketing. „La Sony, considerăm că nu există limite pentru creativitate, iar noul nostru flagship Xperia 1 IV este rezultat din această filozofie. Xperia inspiră utilizatorii să devină creatori, iar fiecare etapă a realizării de conținut poate fi gestionată folosind Xperia 1 IV. Pe lângă toate acestea, este și foarte rapid! Fiecare aspect al acestui dispozitiv a fost creat pentru a maximiza viteza de execuție. Fie că vorbim despre viteza camerei, sau viteza de răspuns în gaming, credem cu tărie că acest nou dispozitiv va fi o încântare pentru clienți.”

Senzor de imagine de top și zoom optic pentru fotografie și înregistrare video de ultimă generație

Xperia 1 IV dispune de 3 obiective: unul ultra-wide de 16mm, unul wide de 24mm și un nou obiectiv unic telefoto 85-125mm cu zoom optic, pentru a le oferi creatorilor posibilitatea de a capta o gamă largă de conținut.

Toate obiectivele au un senzor de imagine „Exmor RS™ pentru mobil” de 12MP, cu o viteză de citire de până la 120 de cadre pe secundă. Această capabilitate permite dispozitivului să înregistreze video slow-motion la rezoluție 4K 120 de cadre pe secundă până la 5x, cu Real-time Eye AF și Real-time tracking pentru fotografierea de imagini statice cu fiecare obiectiv. Xperia 1 IV combină și informații despre adâncimea de câmp, folosind senzorul 3D iToF, și detectarea subiecților utilizând inteligența artificială (AI), pentru autofocalizare precisă în condiții de luminozitate scăzută.

Mai mult, optica ZEISS a fost calibrată special pentru smartphone-ul Xperia. Coating-ul ZEISS T contribuie la randare mai precisă și la mai mult contrast, prin reducerea reflexiilor pentru toate camerele de pe spate. 

Camera din față este echipată cu un senzor de imagine „Exmor RS pentru mobil” de 12 MP, unul mai mare decât senzorul de imagine integrat pe modelul precedent. Acesta asigură reducerea zgomotului din imagine în locuri întunecate și posibilitatea de a realiza selfie-uri la rezoluție 4K HDR.

Creează conținut video incredibil

Conceput pe baza feedback-ului direct primit din partea creatorilor de conținut video, Sony a dezvoltat funcția „Videography Pro”, care aduce împreună toate setările necesare pentru realizarea de video. Acest lucru le permite utilizatorilor să ajusteze cu ușurință setări precum focalizarea, expunerea și balansul de alb – chiar și atunci când înregistrează.

Utilizatorii pot capta și reda scene aflate în mișcare rapidă și video slow-motion până la 5x datorită abilității dispozitivului de a înregistra la rezoluție 4K HDR 120 de cadre pe secundă pe toate obiectivele. Xperia 1 IV dispune, de asemenea, de tehnologie Eye AF și de posibilitatea de urmărire a obiectelor în timpul înregistrării video, permițându-le utilizatorilor să mențină subiectul în focalizare precisă și să petreacă mai mult timp concentrându-se pe compoziția imaginii.

Cel mai nou smartphone de la Sony oferă și posibilitatea de captare multi-frame pentru clipuri video, care permite înregistrare video la un interval dinamic mai larg, fără a pierde din rezoluție. Mai mult, Xperia 1 IV permite zoom fluid, de la obiectivul ultra-wide la perspective telefoto pentru o și mai mare libertate creativă. 

Livestream oricând, oriunde

Xperia 1 IV îmbunătățește calitatea de livestreaming simplificând, în același timp, procesul. Dispozitivul permite „Eye AF” și „Object Tracking” la utilizarea modului Videography Pro în timpul unui livestream. Totodată, utilizatorii pot face streaming video la înaltă calitate din camerele compatibile din seria Alpha, în timp ce folosesc Xperia 1 IV drept monitor extern. Atunci când îl asociază cu monitorul de vlogging de la Sony, utilizatorii pot face livestream de conținut la rezoluții și mai mari, folosind camerele de pe spate. 

Fotografii cu tehnologia de pe camerele Alpha™

Xperia 1 IV combină un un obiectiv puternic telefoto cu zoom optic, cu bokeh excelent și tehnologie avansată de autofocalizare care livrează imagini incredibile. Xperia 1 IV permite Real-time Eye AF și fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă cu AE (auto expunere)/AF în HDR pe toate cele 3 obiective, pentru a capta atât portrete ale oamenilor, cât și ale animalelor, chiar și atunci când sunt fotografiați subiecți aflați în mișcare sau în condiții de fotografiere dificile. Mai mult, Xperia 1 IV folosește inteligența artificială (AI) pentru calibrarea balansului de alb.

Un nou serviciu „BRAVIA CORE pentru Xperia”

Xperia 1 IV oferă în mod exclusiv serviciul BRAVIA CORE pentru Xperia, astfel încât utilizatorii să se bucure de filme la calitate 4K pe display-ul wide 21:9 al lui Xperia 1 IV. Utilizatorii pot alege dintre sute de lansări Sony Pictures Entertainment și blockbustere clasice, pot pătrunde în culise cu Studio Access și pot experimenta titluri IMAX Enhanced și sunet imersiv DTS, toate cu BRAVIA CORE pentru Xperia.

Performanță și Design

Xperia 1 IV dispune de platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 1, care îl face compatibil 5G și Wi-Fi 6E, cu 12 GB RAM și 256 GB ROM, o baterie cu o capacitate de 5.000 mAh și o durată de viață de până la 3 ani. Încărcarea rapidă duce telefonul la 50% în 30 minute, iar dispozitivul dispune și de capabilități de încărcare wireless. 

Xperia 1 IV dispune de certificare IP65/68 în ceea ce privește rezistența apă și praf și folosește Corning Gorilla Glass Victus pe spate și pe partea din față. 

Design-ul plat, foarte compact și mat al lui Xperia 1 IV este disponibil în două opțiuni de culoare: Negru si Violet.

Preț și disponibilitate: Xperia 1 IV & Accesorii

Husa asortată cu stand încorporat are același design modern și inovator precum smartphone-ul – și vine cu un suport de susținere încorporat, fiind realizată din materiale anti-bacteriene și concepută pentru a se potrivi perfect în mână. Aceasta este disponibilă în varianta de culoare Negru și va putea fi achiziționată începând cu jumătatea lunii iunie 2022. 

Xperia 1 IV va fi disponibil pentru cumpărare începând cu jumătatea lunii iunie 2022, la un preț recomandat de 6.599 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Popeyes se extinde în Bucureşti şi angajează peste 100 de oameni. Veniturile oferite pentru posturile de casier, lucrător în bucătărie şi şef de tură, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei net lunar
Popeyes se extinde în Bucureşti şi angajează peste 100 de oameni. Veniturile oferite pentru posturile de casier, lucrător ...
Compania americană Popeyes, care a deschis primul său restaurant de tip fast food din România în aprilie, în Bucureşti, angajează peste 100 de oameni în această perioadă. Printre posturile......
Doar şase bănci din top 10 mai oferă depozite în euro. Topul celor mai bune dobânzi la economiile în . De ce a fost exclus din ofertă depozitul în euro?
Doar şase bănci din top 10 mai oferă depozite în euro. Topul celor mai bune dobânzi la economiile în . De ce a fost ...
Deşi populaţia a început să îşi reorienteze economiile către moneda unică europeană, majoritatea băncilor din România ...
Cîmpeanu cere 15% din PIB pentru Educație și vrea ca lefurile profesorilor debutanți să fie la nivelul salariului mediu pe economie
Cîmpeanu cere 15% din PIB pentru Educație și vrea ca lefurile profesorilor debutanți să fie la nivelul salariului mediu ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a prezentat, joi, bilanţul la şase luni de guvernare, context în care a solicitat ...
Putin i-a transmis lui Draghi că Rusia va ajuta la rezolvarea crizei alimentare globale, dacă vor fi ridicate sancțiunile împotriva sa
Putin i-a transmis lui Draghi că Rusia va ajuta la rezolvarea crizei alimentare globale, dacă vor fi ridicate sancțiunile ...
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate de blocarea ...