Sony vinde divizia de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

Sony discută vânzarea diviziei japoneze de PC-uri, inclusiv brandul Vaio, către fondul de capital privat Japan Industrial Partners, într-o tranzacţie evaluată potrivit presei locale la peste 400 milioane de dolari, iar operaţiunile internaţionale ar putea fi închise sau vândute.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 06:24
Sony vinde divizia de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

Cele două companii vor prezenta în următoarele zile un memorandum de înţelegere privind vânzarea diviziei, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Totodată, grupul japonez ar putea anunţa un plan de restructurare, care ar presupune şi concedieri, şi caută soluţii în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale din zona PC-urilor, a adăugat sursa citată.

Operaţiunile internaţionale ale Sony de pe piaţa PC-urilor ar putea fi închise sau vândute către Japan Industrial, a spus persoana citată.

Brandul Vaio are o prezenţă solidă în Japonia, unde se concentrează pe vânzări către clienţii corporate.

Sony şi directorul general al companiei, Kazuo Hirai, încearcă să îmbunătăţească rezultatele financiare în zona electronicelor de consum, care se confruntă cu cerere redusă pentru cele mai importante produse şi cu tranziţia pieţei către tablete.

Sony a raportat pierderi la divizia producătoare de PC-uri, camere digitale şi televizoare pentru perioada iulie-septembrie, al doilea trimestru al anului fiscal 2013-2014.

„Vânzarea operaţiunii de PC-uri ar fi o decizie pozitivă pentru Sony pe termen lung. PC-ul este jefuit pe piaţa retail de tablete”, comentează pentru Bloomberg un analist de la Daiwa Securities.

Acţiunile Sony au crescut miercuri la Tokyo cu 3,3%.

Ziarul de business Nikkei scrie că Sony ar putea obţine între 400 şi 500 milioane de dolari pentru divizia japoneză de PC-uri.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Sony Mami Imada a afirmat că grupul ia în calcul diverse măsuri în ceea ce priveşte divizia de PC-uri.

Fondat în 2002, fondul Japan Industrial este specializat în preluarea de divizii scoase la vânzare de companii japoneze mai mari.

Vânzările de PC-uri la nivel global au scăzut anul trecut cu 10%, cel mai puternic declin înregistrat vreodată, potrivit companiei de cercetare de piaţă Gartner.

Sony a anunţat în octombrie că volumul vânzărilor de PC-uri a scăzut puternic în perioada iulie-septembrie, în timp ce afacerile pe segmentul smartphone-urilor au urcat cu 68%.

Potrivit companiei de cercetare IDC, cota de piaţă a Sony pe piaţa PC-urilor era de 1,9% la finele lunii septembrie a anului trecut, faţă de 2,5% în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit luni, iar diplomaţii s-au întors în capitalele lor cu textul provizoriu al unei......
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident ...
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai ...
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Rusia a anunţat luni suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul tratatului New ...
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel ...