Sony vinde divizia de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

Sony discută vânzarea diviziei japoneze de PC-uri, inclusiv brandul Vaio, către fondul de capital privat Japan Industrial Partners, într-o tranzacţie evaluată potrivit presei locale la peste 400 milioane de dolari, iar operaţiunile internaţionale ar putea fi închise sau vândute.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 06:24
Sony vinde divizia de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

Cele două companii vor prezenta în următoarele zile un memorandum de înţelegere privind vânzarea diviziei, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Totodată, grupul japonez ar putea anunţa un plan de restructurare, care ar presupune şi concedieri, şi caută soluţii în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale din zona PC-urilor, a adăugat sursa citată.

Operaţiunile internaţionale ale Sony de pe piaţa PC-urilor ar putea fi închise sau vândute către Japan Industrial, a spus persoana citată.

Brandul Vaio are o prezenţă solidă în Japonia, unde se concentrează pe vânzări către clienţii corporate.

Sony şi directorul general al companiei, Kazuo Hirai, încearcă să îmbunătăţească rezultatele financiare în zona electronicelor de consum, care se confruntă cu cerere redusă pentru cele mai importante produse şi cu tranziţia pieţei către tablete.

Sony a raportat pierderi la divizia producătoare de PC-uri, camere digitale şi televizoare pentru perioada iulie-septembrie, al doilea trimestru al anului fiscal 2013-2014.

„Vânzarea operaţiunii de PC-uri ar fi o decizie pozitivă pentru Sony pe termen lung. PC-ul este jefuit pe piaţa retail de tablete”, comentează pentru Bloomberg un analist de la Daiwa Securities.

Acţiunile Sony au crescut miercuri la Tokyo cu 3,3%.

Ziarul de business Nikkei scrie că Sony ar putea obţine între 400 şi 500 milioane de dolari pentru divizia japoneză de PC-uri.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Sony Mami Imada a afirmat că grupul ia în calcul diverse măsuri în ceea ce priveşte divizia de PC-uri.

Fondat în 2002, fondul Japan Industrial este specializat în preluarea de divizii scoase la vânzare de companii japoneze mai mari.

Vânzările de PC-uri la nivel global au scăzut anul trecut cu 10%, cel mai puternic declin înregistrat vreodată, potrivit companiei de cercetare de piaţă Gartner.

Sony a anunţat în octombrie că volumul vânzărilor de PC-uri a scăzut puternic în perioada iulie-septembrie, în timp ce afacerile pe segmentul smartphone-urilor au urcat cu 68%.

Potrivit companiei de cercetare IDC, cota de piaţă a Sony pe piaţa PC-urilor era de 1,9% la finele lunii septembrie a anului trecut, faţă de 2,5% în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...