Sorin Oprescu: Echipa Oltchim are nevoie de un buget de două milioane de euro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia înfiinţării Comitetului de Sprijin al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, că formaţia campioană a României are nevoie de un buget de două milioane de euro pentru acest sezon.
Economica.net - mar, 09 oct. 2012, 06:05
Sorin Oprescu: Echipa Oltchim are nevoie de un buget de două milioane de euro

„Dorim să oferim o şansă echipei etalon a handbalului românesc, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Încercăm să redăm astfel oamenilor mândria că sunt români, pentru că acţiunea aceasta nu este pentru Bucureşti sau pentru Râmnicu Vâlcea, ci este un efort pentru România şi pentru imaginea ei în lume. Pentru acest Comitet de Susţinere al Oltchimului, Primăria Bucureşti şi Consiliul General a făcut un prim gest de susţinere financiară, la fel ca şi alţii, pentru ca aceste fete să-şi ia această grijă de pe cap şi să se gândească doar la performanţa sportivă. Este nevoie în continuare de susţinere. Pentru Oltchim este nevoie de un buget de aproximativ două milioane de euro ca să funcţioneze din septembrie 2012 până în iunie 2013 şi să se rezolve anumite restanţe, care sunt însă mici. Sunt şanse să strângem aceşti bani”, a declarat Oprescu.

Edilul a precizat că Primăria Capitalei a contribuit la susţinerea echipei vâlcene cu suma de 200.000 de euro şi va încerca în continuare să sprijine financiar formaţia. El a adăugat că mai mulţi oameni de afaceri şi-au anunţat intenţia de a participa la Comitetul de Sprijin, menţionând că acum aşteaptă ca aceştia să se implice.

„Primăria a început acest demers cu un milion de lei, aproximativ 200.000 de euro, şi în funcţie de Ministerul de Finanţe vom încerca să susţinem clubul în continuare. Am primit multe telefoane de la oameni de afaceri interesaţi să participe la acest Comitet de Susţinere. Să vedem dacă se vor implica şi financiar. A promis şi primăria din Vâlcea că se implică. Este un apel de solidaritate şi de mândrie”, a spus Oprescu.

Primarul a menţionat că nu exclude varianta strângerii de fonduri pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea prin organizarea unui turneu amical de fotbal pe Arena Naţională din Bucureşti. „Este o idee deşteaptă. O să încercăm, eu încerc orice. Important este să avem un rezultat palpabil”, a spus edilul şef al Capitalei.

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru, i-a înmânat lui Sorin Oprescu un tricou al echipei din Râmnicu Vâlcea inscripţionat pe spate cu numărul 1 şi numele primarului.

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a declarat în cadrul conferinţei de presă că Oltchim are nevoie de susţinere în continuare pentru a-şi îndeplini obiectivul, acela de a câştiga Liga Campionilor. „Primăria din Râmnicu Vâlcea reuşeşte de câteva luni să susţină echipa împreună cu câţiva sponsori. Merită să facem acest efort în continuare pentru că sunt sigur că Oltchim va câştiga ediţia din acest an a Ligii Campionilor. Sper ca în luna mai a anului viitor să aducem trofeul Ligii în România”, a spus Frâncu.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că nu se aştepta ca Oltchim Râmnicu Vâlcea să ajungă în situaţia actuală, dar a precizat că prin astfel de momente trec foarte multe cluburi din Europa. El a menţionat că echipa Oltchim merită să fie ajutată pentru că este „un brand naţional”. „Nu mă aşteptam ca tocmai acest club să aibă nevoie de susţinere, dar iată că aşa s-a întâmplat. Şi asta se întâmplă în mai toată Europa. În Spania sunt foarte multe echipe de handbal care s-au desfiinţat, la fel în Danemarca. La Oltchim sunt acum opt jucătoare din străinătate aduse pentru a realiza performanţă internaţională, trebuie să ajutăm pentru că toţi ne dorim să ajungă în finala Ligii Campionilor Îi aşteptăm pe toţi cei care pot să se alăture acestui Comitet de Sprijin. Oltchim este un brand naţional”, a explicat Gaţu.

Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu şi-a explicat prezenţa în Comitetul de Sprijin al echipei Oltchim prin faptul că a fost mereu un microbist de handbal. „Eu sunt alături de handbal pentru că sunt de foarte mult timp un microbist de handbal. Când domnul Gaţu câştiga titlul mondial toţi trăiam o emoţie deosebită, pe toţi ne unea ceva. Aşa că mi-aş dori şi acum ca performanţa sportivă să ducă la o nouă unitate naţională, să tragem toţi pentru un singur scop, pentru mândria de a fi român”, a precizat Prunariu.

La evenimentul de constituire a Comitetului de Sprijin au mai participat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică Octavian Bellu, directorul tehnic al loturilor naţionale de fotbal juniori, Miodrag Belodedici, fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, preşedintele de onoare al FR Atletism, Iolanda Balaş-Soter, oficialii Oltchim, Petre Berbecaru şi Andrei Luca, precum şi handbalistele Oana Manea şi Iulia Curea.

Echipa Oltchim a înregistrat probleme de finanţare după ce combinatul chimic din Râmnicul Vâlcea, principalul susţinător al formaţiei, a intrat în proces de privatizare.

Campioana României va debuta, duminică, în Grupa A a Ligii Campionilor, primul meci fiind cel cu Hypo Viena, întâlnire programată la Râmnicu Vâlcea.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...