1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Investiţii

Soros a pierdut anul trecut coroana de cel mai bun administrator de fond de hedging

Administratorul fondului de hedging Bridgewater Pure Alpha, Ray Dalio, l-a depăşit anul trecut pe George Soros şi a devenit cel mai de succes administrator de fond, după ce Pure Alpha a realizat un profit de 13,8 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

29 feb, 2012 | Mediafax

Profitul de aproape 14 miliarde de dolari al Pure Alpha, cel mai mre fond de hedging din lume cu active de 72 miliarde de dolari, reprezintă un nou record, peste cel de anul trecut, care aparţine tot companiei.

Cea mai mare pierdere pentru un fond de hedging a fost consemnată anul trecut de Paulson & Co, condus de John Paulson, care a pierdut 9,6 miliarde de dolari din banii investitorilor, potrivit companiei LCH Investments, parte a grupului Edmund de Rothschild.

În funcţie de randamentul înregistrat de fonduri de la înfiinţare şi până în prezent, prima poziţie este ocupată de Dalio cu Pure Alpha (profit de 35,8 miliarde de dolari începând din 1975), urmat de Quantum Endowment Fund al lui Soros (profit de 31,2 miliarde dolari din 1973), respectiv Paulson & Co (câştig de 22,6 miliarde de dolari din 1994). Quantum şi Paulson & Co au sub administrare active de circa 22 miliarde de dolari.

Dalio, 62 de ani, a devenit foarte cunoscut în sectorul financiar după ce a publicat o analiză a crizei în care sugerează că lumea se confruntă cu o reducere a îndatorării comparabilă cu cea din anii '30. El a dezvoltat o companie ce se ocupă mai ales de fondurile de pensii şi alţi investitori insituţionali.

Pe ansamblu, fondurile de hedging au pierdut 123 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit calculelor LCH. Profitul pentru fondul Quantum al miliardarului Soros a fost îngheţat în statistica LCH, întrucât acesta nu mai administrează banii altor clienţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO