Sotheby’s România a realizat venituri de 2,14 milioane de lei în 2020, în creștere cu 127%

Andrada Ghira - mar, 02 mart. 2021, 15:16
Sotheby's România a realizat venituri de 2,14 milioane de lei în 2020, în creștere cu 127%

Sotheby’s România a anunțat o creștere cu 127% a veniturilor pentru 2020. Potrivit calculelor Economica.net, veniturile companiei eu crescut de la 944.000 de lei în 2019, la 2,14 milioane de lei în 2020. 

Sotheby’s International Realty a intrat pe piaţa românească în iulie 2020 prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie înființată în anul 2014 și care a aparţinut grupului Artmark.

Compania  este specializată în tranzacționarea de proprietăţi istorice şi de lux, şi oferă, la nivel global, accesul la proprietăţi remarcabile din România.

„Anul 2020 ne-a pus în fața unor mari provocări, dar a adus și oportunități unice de dezvoltare. Am reușit să menținem un flux sănătos de tranzacții și să atingem o valoare a proprietăților din portofoliu de 620 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2019,” a declarat Monica Barbu, CEO al Romania Sotheby’s International Realty.

Ce s-a vândut în 2020

Printre proprietăți vândute anul trecut se numără conacul Dimachi-Arghiropol, monument istoric de  secol XVIII, Hanul Balaban din Transilvania, Vila Cantacuzino din Călimănești, cu mare potențial de dezvoltare turistică. Tot în 2020, comapania a mai vândut și case tradiționale fermecătoare, precum casa din sat Bedeciu (foto), județul Cluj, premiată la concursuri de design și arhitectură.

În orașe, interesul cumpărătorilor a fost axat pe proprietăți istorice amplasate în locații centrale. Printre cele mai însemnate vânzări urbane au fost: vila neoclasică semnată de arhitectul Dimitrie Herjeu, fost sediul al Gestapo-ului, Vila Poesia, situată în centrul capitalei, în Piața Charles de Gaulle, casa arhitectului Dimitrie Maimarolu, din apropierea parcului Cișmigiu, și Casa Auschnitt, bijuteria din centrul Galațiului, toate monumente de arhitectură remarcabile.

La nivel global, grupul american Sotheby’s International Realty a atins un volum record de 150 miliarde de dolari (124 mld. euro) în 2020, în creștere cu aproape 32% față de 2019. Sotheby’s International Realty a fost fondată în anul 1976 ca divizie imobiliară destinată clienților reputatei casei de licitații Sotheby’s.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat de la începutul anului patru licitații pentru contractarea de servicii de pază pe autostrăzi, cu o valoare estimată de......
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură ...
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, ...
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...