1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Şova: Autostrada Bucureşti-Alexandria are cel mai bun raport cost/beneficiu

Autostrada Bucureşti - Alexandria are cel mai bun raport cost-beneficiu, lucru ce se va vedea în Master Planul General de Transporturi aprobat de Comisia Europeană, a declarat miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

03 apr, 2014 | Agerpres

'Noi acum lucrăm la Master Planul General de Transporturi. Se fac toate autostrăzile pe raporturile cost-beneficiu, nu făcute de noi, făcute sub îndrumarea Jaspers de consultantul american AECOM. În privinţa raportului cost-beneficiu, Bucureşti - Alexandria se află înaintea tuturor. Veţi vedea în Master Planul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană. Raportul cost-beneficiu este costul de construcţie amortizat în raport cu numărul de autovehicule care trec pe acolo. Şi trec foarte multe autovehicule. E un institut de cercetare, Centrum, care face această analiză, nu o facem noi', a spus Şova, la Realitatea TV.

Acesta a explicat că pentru coridorul Bucureşti - Alexandria - Craiova - Calafat se fac studii de fezabilitate pentru trei tronsoane, iar Calafat - Craiova nu îndeplineşte condiţiile cost-beneficiu cerute de CE.

'Pe Coridorul European Bucureşti - Alexandria - Craiova - Calafat facem studii de fezabilitate pentru Bucureşti - Alexandria, Alexandria - Craiova şi Craiova - Calafat. Craiova - Calafat, care se află pe coridor principal european, nu îndeplineşte condiţiile cost-beneficiu cerute de Comisia Europeană. Bucureşti - Alexandria are cel mai bun raport cost-beneficiu. O să vedeţi. Va fi document oficial', a precizat ministrul Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO