S&P a retrogradat mai multe bănci regionale din SUA

S&P Global a urmat exemplul Moody's şi a redus ratingurile de credit şi a perspectivele pentru mai multe bănci regionale din SUA, spunând că soliditatea financiară a acestora va fi influenţată negativ de costurile mai mari de finanţare şi problemele din sectorul imobiliar comercial, potrivit Reuters.
Ion Dobreanu - mar, 22 aug. 2023, 20:23
S&P a retrogradat mai multe bănci regionale din SUA

O campanie de majorare a dobânzilor a Rezervei Federale din SUA a crescut costurile depozitelor la bănci, care au fost forţate să plătească dobânzi mai mari pentru a împiedica deponenţii să fugă către alte alternative cu randament ridicat.

S&P a redus ratingurile Associated Banc-Corp şi Valley National Bancorp privind riscurile de finanţare şi dependenţa mai mare de depozitele intermediate, în timp ce ratingurile UMB Financial Corp, Comerica Bank (CMA) şi KeyCorp au fost retrogradate din cauza ieşirilor mari de depozite şi a dobânzilor mari.

Acţiunile KeyCorp au scăzut cu 1%, în timp ce titlurile Comerica, Valley National, UMB Financial şi Associate Banc-Corp au scăzut între 0,3% şi 0,8%.

S&P a redus, de asemenea, perspectivele S&T Bank şi River City Bank de la ”stabile” la ”negative”, invocând o expunere mai mare la CRE.

Acţiunea agenţiei va face împrumuturile mai costisitoare pentru sectorul bancar aflat în dificultate, care încearcă să scuture efectele crizei de la începutul acestui an, când prăbuşirea Silicon Valley Bank şi Signature Bank a declanşat o pierdere a încrederii şi a dus la o criză a depozitelor la mai multe bănci regionale.

Costurile de împrumut la nivel global au crescut şi ele, randamentele Trezoreriei SUA atingând cel mai mare nivel din ultimii 16 ani, pe măsură ce problemele de pe piaţa de obligaţiuni au intrat marţi în a şasea săptămână.

Acţiunea S&P a survenit la câteva săptămâni după retrogradări similare efectuate de agenţia de evaluare financiară Moody’s, care a scăzut ratingurile pentru 10 bănci din SUA şi a plasat şase, inclusiv Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street şi Truist Financial, sub supraveghere pentru posibile retrogradări.

Un analist de la Fitch, ultima dintre cele trei mari agenţii de rating, a declarat săptămâna trecută pentru CNBC că mai multe bănci din SUA, inclusiv JPMorgan Chase, ar putea fi supuse unor retrogradări dacă ”mediul de operare” al sectorului se va deteriora în continuare.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...