1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Spania a împrumutat 4 mld. euro, la costuri în scădere puternică pentru maturităţi de 2 şi 5 ani

Spania a împrumutat, joi, patru miliarde de euro, randamentele pentru obligaţiuni cu scadenţă la 2 şi 5 ani înregistrând scăderi puternice, ca urmare a aşteptărilor ca guvernul de la Madrid să ceară ajutor financiar extern de la ţările zonei euro.

04 oct, 2012 | Mediafax

Licitaţia a fost considerată un succes de analişti, chiar dacă guvernul de la Madrid a acceptat o creştere uşoară a randamentelor la obligaţiunile pe trei ani, potrivit cotidianului The Guardian.

Randamentul obligaţiunilor pe cinci ani a coborât de la 6,46% la ultima licitaţie la 4,77%, iar pentru cele pe doi ani de la 5,2% anterior la 3,28%.

Doar pentru titlurile pe trei ani s-a înregistrat un avans al randamentului, de la 3,84% la ultima emisiune la 3,96% joi.

Spania a reuşit să vândă obligaţiuni în valoare de 3,99 miliarde de euro, la nivelul maxim al intervalului de 3-4 miliarde de euro vizat.

Guvernul de la Madrid se află sub presiune pe pieţele financiare pentru a cere ajutor financiar extern ţărilor din zona euro, după ce economia a fost puternic afectată în ultimii ani, mai ales prin prăbuşirea sectorului construcţiilor, iar Spania a devenit una dintre cele mai vulnerabile ţări europene la criza datoriilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO