1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Spania: Două bănci fuzionează şi creează cea mai mare bancă după activele locale

CaixaBank, a patra bancă din Spania, a preluat Banca Civica, un grup format din mai multe foste bănci de economii, pentru 977 milioane euro prin schimb de acţiuni, formând cea mai mare bancă după activele locale.

27 mar, 2012 | Mediafax

Tranzacţia presupune preschimbarea a fiecare opt acţiuni Civica în cinci acţiuni Caixa, preţul la care a fost evaluată instituţia de credit absorbită de concurentul mai mare fiind cu 11% sub cotaţia bursieră de la finalul şedinţei de vineri, transmite Bloomberg.

Activele CaixaBank vor creşte astfel cu 72 miliarde euro, la 342 miliarde euro, iar soldul depozitelor va ajunge la 179 miliarde euro, potrivit instituţiei financiare, care a devenit astfel cea mai mare bancă spaniolă după operaţiunile de pe piaţa locală.

Preşedintele Caixa, Isidro Faine, a declarat în luna ianuarie că anticipează "un val de fuziuni" în sectorul bancar spaniol, deoarece guvernul exercită presiuni asupra băncilor pentru a le determina să recunoască pierderile acumulate pe activele imobiliare din portofolii.

Civica s-a listat în luna iulie a anului trecut, când a atras 600 milioane euro, iar preţul de vânzare către Caixa este cu 27% sub cotaţia rezultată în urma ofertei publice iniţiale.

Caixa are o capitalizare de piaţă de 12,1 miliarde euro.

Tranzacţia se va încheia în trimestrul al treilea, iar băncile estimează reduceri de costuri de 540 milioane euro până în 2014 datorită fuziunii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO