Spania se împrumută mai ieftin

Costurile de finanţare ale Spaniei au scăzut luni pe pieţele secundare, datorită optimismului că liderii europeni ar putea accepta solicitarea premierului spaniol Mariano Rajoy de a lua măsuri decisive pentru sprijinirea băncilor din zona euro, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 04 iun. 2012, 14:13
Spania se împrumută mai ieftin

Randamentul obligaţiunilor de stat spaniole cu maturitatea la 10 ani a scăzut cu 0,15 puncte procentuale pe pieţele secundare, la 6,38%, în cea de-a treia şedinţă consecutivă de declin.

Dobânzile Italiei pentru titluri similare s-au retras totodată cu 0,2 puncte procentuale, la 5,67%, şi sunt în scădere tot de trei zile.

Totodată, randamentele titlurilor germane au crescut uşor de la minimele record înregistrate în ultimele zile, semnal că investitorii nu mai dau atenţie exclusiv celor mai sigure active.

„Randamentele obligaţiunilor spaniole se stabilizează deoarece cei din piaţă se aşteaptă la o reacţie politică faţă de problemă. Situaţia s-a înrăutăţit într-atât încât este rezonabil ca piaţa să se aştepte la măsuri. Este greu de anticipat ce şi când se va întâmpla”, comentează un analist al UniCredit Milano.

Mariano Rajoy a cerut în weekend crearea unui sistem centralizat de recapitalizare a băncilor din zona euro, în timp ce Germania a continuat să respingă ideea obligaţiunilor comune euro, garantate de guvernele uninii monetare.

Ministrul Muncii de la Madrid a anunţat luni scăderea şomajului în Spania pentru cea de-a doua lună consecutiv, datorită angajărilor din turism înaintea sezonului de vară.

Indicele IBEX al bursei de la Madrid a crescut luni cu 3%, după cinci şedinţe consecutive de declin, iar moneda euro a revenit în urcare şi a câştigat 0,3% faţă de dolar, la 1,2467 dolari.

Randamentul obligaţiunilor germane cu maturitatea la 10 ani a urcat la 1,23%, după ce a atins la finele săptămânii trecute un minim istoric de 1,127%.

Dobânda Germaniei la doi ani era totodată de 0,015%, în revenire de la minimul record de -0,012% înregistrat vineri, când rata înregistrată a fost în premieră negativă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...