1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Spania va primi ajutorul pentru bănci în patru tranşe, cea mai mare în noiembrie

Spania va primi ajutorul european pentru recapitalizarea băncilor în patru tranşe, din care cea mai mare la jumătatea lunii noiembrie, iar fonduri suplimentare vor fi alocate unei companii care să administreze activele imobiliare neperformante, relatează MarketWatch.

12 iul, 2012 | Mediafax

Detaliile referitoare la distribuirea ajutorului de 100 de miliarde de euro, în intervalul iulie 2012-iunie 2013, sunt incluse într-un document al Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară (EFSF), publicat pe pagina de Internet a Ministerului olandez de Finanţe.

Prima tranşă, de 30 de miliarde de euro, va fi acordată în această lună şi va fi administrată de EFSF, pentru asigurarea "nevoilor urgente" ale băncilor spaniole.

A doua tranşă este estimată la 45 de miliarde de euro şi va fi acordată la jumătatea lunii noiembrie, după finalizarea testelor de stres aplicate băncilor.

La sfârşitul acestui an va fi furnizată a treia tranşă, iar cea de-a patra în iunie 2013, ambele fiind estimate la maxim 15 miliarde de euro fiecare.

O sumă de până la 25 de miliarde de euro va fi alocată pentru o companie de administrare a activelor neperformante, "o bancă rea", dar mărimea exactă a fondurilor nu a fost stabilită încă, potrivit EFSF.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO