1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Spania vrea să impună pierderi acţionarilor băncilor care primesc sprijin financiar de stat

Spania intenţionează să impună pierderi acţionarilor şi deţinătorilor de obligaţiuni fără prioritate la plată la bănci care vor primi sprijin financiar guvernamental, o măsură disputată care va afecta zeci de mii de investitori mici, potrivit unui proiect pregătit de guvern, transmite MarketWatch.

23 aug, 2012 | Mediafax

Proiectul, necesar în cadrul acordului Spaniei cu Uniunea Europenă pentru susţinerea băncilor, va extinde totodată prerogativele băncii centrale de a interveni în băncile cu probleme.

Versiunea finală a proiectului ar urma să fie înaintată Parlamentului în următoarele câteva zile.

Documentul a fost postat pe pagina de Internet a publicaţiei spaniole de afaceri Expansion, iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe i-a confirmat autenticitatea.

Potrivit proiectului, deţinătorii de acţiuni comune ale băncilor vor fi primii care vor suporta pierderi. Acestea vor fi însă impuse şi deţinătorilor de acţiuni preferenţiale şi de obligaţiuni fără prioritate la plată, măsură controversată care va afecta circa 120.000 de investitori care şi-au plasat economiile în aceste instrumente financiare.

Produsele financiare au fost vândute de bănci locale drept un plasament sigur, cu randamente ridicate, ca alternativă la depozitele obişnuite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO