1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Spaniolii de la Ingeteam, cu afaceri de 380 de milioane de euro, deschid un birou la Bucureşti

Compania spaniolă Ingeteam, care dezvoltă şi furnizează echipamente pentru proiectele de energie eoliană şi solară, a anunţat deschiderea unei sucursale la Bucureşti. 

08 aug, 2015 | ECONOMICA.net

În România, compania îşi concentrează activitatea în sectorul energiei eoliene, în special pe întreţinerea parcurilor eoliene, datorită potenţialului mare de dezvoltare oferit de piaţa locală, se arată într-un comunicat de presă. 

România are o capacitate de producere a energiei eoliene cu o putere instalată la 3GW, în timp ce capacităţile de producere a energie solare au urcat la 500 de MW. 

Prin stabilirea unei sucursale în România, Ingeteam va oferi servicii de operare şi întreţinere pentru o capacitate de aproape 400 MW, reprezentând 12% din puterea totală instalată. În acest context, compania a decis înfiinţarea unui birou la Bucureşti şi vrea să angajeze 35 de persoane în perioada 2015-2016. 

Înainte de deschiderea biroului la Bucureşti, produsele Ingeteam erau distribuite de firma românească Tempos Serv.

Ingeteam este unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrice pentru domeniul energiei regenerabile, dar şi pentru industria feroviară.

Spaniolii au pătruns pe piaţa românească în 2013 prin intermediul Tempos Serv. În acelaşi an, compania semna un contract direct cu Energomontaj pentru furnizarea de soluţii complete de control şi protecţie pentru parcurile eoliene de la Movila, Făcăeni şi Cobadin, judeţul Ialomiţa, instalate de EDP Renováveis. Ingeteam a mai colaborat şi cu Iberdrola Renovables în cadrul parcului eolian de 80 MW de la Mihai Viteazu, judeţul Constanţa. 

Ingeteam a încheiat anul 2014 cu afacei de circa 380 de milioane de euro, are peste 3.000 de angajaţi şi este prezent în 17 ţări la nivel global. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO