Speedwell pregătește terenul Griro pentru primele apartamente din proiectul de 500 de milioane de euro

Speedwell, care a cumpărat terenul platformei Griro din București, face demersurile pentru autorizarea primei faze a proiectului-gigant. Primele locuințe ar urma să fie livrate peste trei ani, a declarat pentru Economica.net Didier Balcaen, fondator și CEO al dezvoltatorului.
Andrada Ghira - mar, 31 mai 2022, 22:06
Speedwell pregătește terenul Griro pentru primele apartamente din proiectul de 500 de milioane de euro

Belgienii de la Speedwell au anunțat pe finalul anului trecut semnarea contractului de achiziție a unuia dintre cele mai mari terenuri de pe piața din București. În locul vechilor hale ale Griro, care nu mai erau folosite la capacitate maximă de mult, vor fi înlocuite cu apartamente, clădiri de birouri, dar și spații comerciale.

Dezvoltatorul a făcut demersurile pentru autorizarea prime faze a proiectului. Master-planul a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTUAT) din cadrul Primăriei săptămâna trecută.

„Am prezentat săptămâna trecută master-planul, totul a bine, am prezentat și ce facilități vor avea și locuitorii din zonă, s-au cerut câteva clarificări, iar comunicarea cu Primăria este bună”, a declarat pentru Economica.net, Didier Balcaen, unul dintre fondatorii Speedwell și CEO.

Belgienii au luat în calcul încă de la achizițe faptul că acum procesul de autorizare este mai greoi, pe fondul PUZ-urilor suspendate și anulate, dar sunt încrezători să vor obține autorizările până la finele lui 2023.

„Terenul este mare și mergem pe un proeict mixt. Vom avea în primă fază 300 de apartamente, 20.000 de mp de spații de birouri și 10.000 de mp de retail. Autorizarea depinde de Primărie, dar rămânem pozitivi și credem că vom convinge prin calitatea proiectului și vom avea PUZ-ul aprobat până la sfârșitul lui 2023, iar primele apartamente vor fi livrate în 2025”, ne-a mai declarat Balcaen.

În paralel cu procesul de autorizare,Speedwell face demersurile și pentru obținerea autorizațiilor de demolare. La mijlocul anului viitor ar putea fi demolat Griro Tower, turnul de 15 etaje,  care va fi înlocuit cu o nouă clădire.

Planurile imobiliare pentru acest teren sunt de a construi 2.000 de apartamente, 60.000 mp de spații de birouri și servicii. Valoarea investiției va fi în jur de 500 de milioane de euro, potrivit anunțului companiei.

Pe lângă Speedwell, și Kaufland va face aici un șantier pentru construcția unui hipermarket.

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând Record Park  în Cluj-Napoca,  Triama Residence,  The IVY,  MIRO  și  SpacePlus în București,  Paltim în Timișoara și  Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

Fotografie de Sven Mieke pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...