Spionajul economic provoacă industriei germane pierderi anuale de circa 11,8 miliarde de euro – studiu

Spionajul economic provoacă industriei germane pierderi de circa 11,8 miliarde de euro în fiecare an, relatează agenţia EFE citând un studiu difuzat luni de societatea de consultanţă Corporate Trust.
Economica.net - lun, 21 iul. 2014, 10:01
Spionajul economic provoacă industriei germane pierderi anuale de circa 11,8 miliarde de euro - studiu

Conform acestei analize, jumătate dintre marile companii germane au fost în ultimii doi ani victime ale operaţiunilor de spionaj, sau cel puţin au fost ţinta unor tentative de culegere de informaţii industriale.

Domeniile faţă de care spionii par a fi cei mai interesaţi sunt industriile auto, aerospaţială şi a construcţiilor de maşini, urmate de sectoarele chimic, farmaceutic şi al biotehnologiilor, iar departamentele cele mai vizate de aceste acţiuni au fost cele de cercetare-dezvoltare.

Majoritatea atacurilor au fost îndreptate asupra sistemelor informatice, dar se consemnează şi o activitate semnificativă de interceptare a comunicaţiilor sau de culegere de informaţii cu ajutorul direct al angajaţilor companiilor.

În ce priveşte provenienţa atacurilor, pe primul loc se află Asia, urmată de Rusia împreună cu fostele republici sovietice, apoi Europa de Est şi America de Nord.

‘Studiul evidenţiază cât de reale sunt ameninţările ce planează asupra industriei’, a indicat preşedintele Departamentului Federal de Protecţie a Datelor, Hans-Georg Maassen. El cere acţiuni coordonate între stat şi societăţile industriale pentru a combate astfel de operaţiuni, avertizând că numai un sfert dintre cazurile certe sau suspectate sunt denunţate autorităţilor de către companiile afectate.

Te-ar mai putea interesa și
Charles Michel: UE poate colabora cu statele din Asia Centrală în domeniul tehnologiilor climatice, problemelor energetice, securitate, transport şi turism
Charles Michel: UE poate colabora cu statele din Asia Centrală în domeniul tehnologiilor climatice, problemelor energetice, ...
Uniunea Europeană poate oferi "un parteneriat sincer" Asiei Centrale, a declarat vineri presedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în această regiune aflată în atenţia......
Preț negativ la energie electrică, din nou, pe piața spot din România, sâmbătă
Preț negativ la energie electrică, din nou, pe piața spot din România, sâmbătă
Prețul energiei electrice tranzacționate vineri pe piața de la București cu livrare sâmbătă este din nou negativ, ...
Uzina VDL Nedcar din Olanda renunță la 1.800 de angajați în urma rezilierii contractului cu BMW
Uzina VDL Nedcar din Olanda renunță la 1.800 de angajați în urma rezilierii contractului cu BMW
Compania olandeză VDL Nedcar este forțată să renunțe la circa 1.800 de angajați ca urmare a pierderii contractului ...
SUA sunt pregătite să-și reducă arsenalul nuclear, dacă și Rusia face același lucru
SUA sunt pregătite să-și reducă arsenalul nuclear, dacă și Rusia face același lucru
Statele Unite sunt pregătite să respecte limitele privind numărul de focoase nucleare stabilite de Tratatul New START ...