Spitalul din Ocna Mureş, închis în 2011, ar putea fi transformat în centru medical multifuncţional

Economica.net
29 08. 2013
spital_ocna_mures1_40600800

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, dr. Horia Timiş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Spitalul din Ocna Mureş, care a fost închis de Ministerul Sănătăţii în urmă cu doi ani, va fi transformat într-un centru medical multifuncţional de zi.

Timiş a spus că noul centru ar urma să fie înfiinţat în parteneriat cu administraţia locală, Consiliul Judeţean Alba şi Spitalul Judeţean Alba şi va oferi o serie de servicii medicale pentru locuitori, dar care să nu presupună internări mai lungi de o zi.

Potrivit sursei citate, centrul ar putea funcţiona ca o secţie externă a Spitalului Judeţean Alba, însă proiectul este în momentul de faţă în evaluare, urmând ca o decizie privind modul în care va funcţiona să fie luată de Consiliul Judeţean şi de administraţia locală. De asemenea, tot cele două administraţii vor stabili şi aloca sumele de bani necesare pentru deschiderea centrului medical.

Conform directorului DSP Alba, noul centru medical ar putea fi redeschis în acest an sau la începutul anului viitor.

Spitalul orăşenesc Ocna Mureş a fost închis de Ministerul Sănătăţii în primăvara anului 2011 alături de mai multe unităţi medicale din ţară, iar baza materială şi aparatura medicală au fost conservate fără să fie preluate de vreo instituţie.

După închiderea unităţii medicale, locuitorii din Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri.

În 14 august, Guvernul a adoptat un act normativ prin care se desfiinţează oficial Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş. Componentele bazei materiale a spitalului, achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, urmează să fie preluate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, se mai arată în actul normativ al Guvernului.

Pe lângă spitalul din Ocna Mureş, în 2011 în judeţul Alba a fost închis şi spitalul din Baia de Arieş, transformat ulterior în cămin de bătrâni, şi spitalul din Zlatna, transformat în centru de permanenţă.